17.5 C
Athens

Futsal: Στην ΑΕΚ το Super Cup, 5-2 τον Δούκα

Την κατάκτηση του Super Cup Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών (futsal) πανηγυρίζει η ΑΕΚ που επικράτησε στον τελικό του ΑΣΕ Δούκα με 5-2. Σε μια δυνατή αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό του Δαΐς, η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ απέδειξε την ανωτερότητά της κόντρα στον Κυπέλλούχο Δούκα και ξεκίνησε την νέα σεζόν με… κούπα. Αυτό είναι το τέταρτο τρόπαιο που κατακτά η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας, μετά το Κύπελλο του 2018, το Super Cup του 2018 και το Πρωτάθλημα του 2019.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μετά από εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, τη λύση έδωσε ο Θανασάι από το σημείο του πέναλτι στο 17’, δίνοντας το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Πρωταθλητές έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Θανασάι και Πάνου, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Δούκα ήταν αυτή που μπήκε με περισσότερο πάθος στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης και στο 33’ έκανε το 1-1 ενώ στο 34’ πέρασε μπροστά στο σκορ με 1-2. Η ΑΕΚ είχε απάντηση με τον Ντάτη στο 36′ για το 2-2. Η Ένωση φαίνεται πως ξύπνησε από την προσωρινή ανατροπή και στο 37′ έκανε το 3-2 με τον Δελαπόρτα, ενώ στο 38’ ο Μάνος με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί και στη συνέχεια η απονομή που επισφράγισε την προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Ζιάβα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς