20.8 C
Athens

Οι αντίπαλοι του Λαυρίου στο Europe Cup

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, όπως ανακοίνωσε η FIBA, θα πρέπει να περάσει δυο προκριματικούς γύρους για να φτάσει στους ομίλους

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο το Λαύριο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Europe Cup. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, όπως ανακοίνωσε η FIBA, θα πρέπει να περάσει δυο προκριματικούς γύρους για να φτάσει στους ομίλους. Οι αγώνες θα είναι διπλοί και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Λαυρίου, θα αρχίσει από το γήπεδο του.

Στην πρώτη φάση λοιπόν, το Λαύριο θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Ρόζα Ράντομ (Πολωνία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Μπελεντίγεσπορ (Τουρκία), Τσερκάσκι (Ουκρανία) ή Σεντερτάλιε (Σουηδία). Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 20 και τις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες που θα καταφέρουν να προκριθούν, θα μπουν σε ένα νέο γκρουπ, όπου θα λάβουν μέρος και η Μπενφίκα (Πορτογαλία), οι New Heroes (Ολλανδία) και οι Bulls Kapfenberg (Aυστρία). Οι αντίπαλοί τους στον β’ προκριματικό γύρο θα προκύψουν από το γκρουπ που θα είναι ο Κεραυνός (Κύπρος), η Ρίλσκι (Βουλγαρία), η Φέχερβαρ (Ουγγαρία), η Σάσαρι (Ιταλία), η Λέιντεν (Ολλανδία), η Μπάλκαν (Βουλγαρία), η Λούλεα (Σουηδία) και η Κλουζ (Ρουμανία).

Οι οκτώ ομάδες που θα καταφέρουν να περάσουν τη προκριματική φάση, μαζί με τη Βαρέζε (Ιταλία), τη Μονς (Βέλγιο), τη Βούρζμπουργκ (Γερμανί), τη Καρσίγιακα (Τουρκία), την Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και την Φάλκο (Ουγγαρία), μαζί με τις 18 ομάδες που θα αποκλειστούν από τα προκριματικά του Champions League, θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς