20.5 C
Athens

Ο Μέγας Διδάσκαλος του Τάγματος της Πορτοκαλί Στοάς στο FWS

Καλώς σας βρήκα στη φιλόξενη γωνιά του FWS.gr. Πολλά χρόνια πέρασαν μέχρι να πάρω την απόφαση της επιστροφής. Τότε ήμουν ακόμη νεοσσός, πλέον είμαι Μέγας Διδάσκαλος. Στα χρόνια της απουσίας μου έγιναν πολλά. Το Τάγμα της Πορτοκαλί Στοάς πήρε την κάτω βόλτα. Τα λέμε στον Αρχηγό κάθε τρεις και λίγο αλλά δεν ακούει κανέναν.

Όπως προχθές για παράδειγμα που του λέγαμε «Αρχηγέ, θα γελάνε και τα σκυλιά αν βγάλεις ανακοίνωση για τη διαιτησία». Τίποτα αυτός. Τελικά την έβγαλε και γέλασε όλο το ζωικό βασίλειο. Τι δούλεμα έπεσε δεν περιγράφεται.

Επιτρέψτε μου να βγάλω τα γάντια για να μπορώ να πληκτρολογώ πιο άνετα. Βλέπετε μόλις γύρισα από συνάντηση και η πρώτη μου σκέψη ήταν να σας πω τι έμαθα σήμερα. Εκεί που καθόμασταν όλοι και περιμέναμε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, ακούω δίπλα μου δυο αδελφούς να χαχανίζουν. Εννοείται ότι μέσα στο σκοτάδι της Στοάς δεν διακρίνονται πρόσωπα, οπότε μην περιμένετε ποτέ να σας πω ποιος τα είπε.

Τέντωσα το αυτί μου ώστε να μπορέσω να ακούσω καλύτερα. «Είσαι σίγουρος; Το άστρο της Mercedes δεν θα φωτίζει πλέον τα ταμεία της ΚΑΕ;» ήταν η ερώτηση που πρόλαβα να ακούσω. «Όπως σε ακούω και με ακούς», απάντησε η δεύτερη φωνή, συμπληρώνοντας: «Και δεν είναι μόνο αυτό. Έμαθα ότι κούνησε μαντήλι και η εταιρία ελαστικών, αυτή που το όνομά της θυμίζει εκείνο μιας διάσημης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. –Η Toyo; -Α γεια σου!»…

Η κουβέντα είχε πολύ ενδιαφέρον. Προσπάθησα να ακούσω τη συνέχεια. «Μόλις κατάλαβαν ότι οι Ακατονόμαστοι θα φύγουν από το πρωτάθλημα, οι χορηγοί λάκισαν όπως εμείς όταν έρχεται ο λογαριασμός στο τραπέζι». Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. «Και τώρα θα κάνει ο Σεβαστός Ταμίας; Αυτό το alive ήταν κάποια λύση αλλά βλέπω στο τέλος να βάζουμε και από την τσέπη μας», ήταν η τελευταία ερώτηση. Προτού όμως έρθει η απάντηση, μπήκε ο Αρχηγός στην αίθουσα και οι συζητήσεις κόπηκαν μαχαίρι.

Εις το επανιδείν

ΥΓ. Παρότι οφείλω να διατηρήσω την ανωνυμία μου, μυημένοι και αμύητοι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο twitter. Πατήστε το πουλάκι δίπλα στο όνομά μου – είπα πατήστε, όχι παίξτε – και μέσω μια άκρως μυστικής διαδικασίας θα μεταφερθείτε στη σελίδα μου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς