16.2 C
Athens

Μέλος στην Επιτροπή Παικτών της FIBA ο Ζήσης, πρόεδρος ο Νοβίτσκι

Διαμορφώθηκε το νέο σχήμα της Επιτροπής Παικτών της FIBA, του οποίου ηγείται ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Γερμανός παλαίμαχος άσος θα αποτελέσει τον νέο πρόεδρο για την επόμενη τετραετία του οργάνου που έχει επ’ ώμου του το έργο της προάσπισης των συμφερόντων των αθλητών.

Συνολικά η επιτροπή απαρτίζεται από 25 μέλη, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο Νίκος Ζήσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προηγούμενος ηγέτης αυτής ήταν ο Βλάντε Ντίβατς.

«Ο Ντιρκ είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και έχει τον σεβασμό όλων. Έκανε μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και την εθνική του ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και τη γνώση του. Είναι ο ιδανικός για την θέση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε», υποστήριξε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

«Είναι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους παίκτες στην FIBA και να ακουστούν οι φωνές τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο δίπλα σε εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες από όλο τον κόσμο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παικτών και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος», ήταν τα λόγια του Ντιρκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς