18.2 C
Athens

Να σταματήσει η κοροϊδία

Οι περισσότεροι διαιτητές που κόπηκαν φέτος και πέρσι από τους πίνακες τρέχουν να γίνουν παρατηρητές διαιτησίας. Να θέσω ένα απλό ερώτημα: Δεν ήταν κατάλληλοι για να σφυρίζουν και θα είναι για να κρίνουν τις αποδόσεις άλλων ρέφερι;

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει επιτέλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσους «τελειώνουν», δικαίως, επειδή προκάλεσαν προβλήματα, δεν πρέπει να τους διατηρούν στον χώρο. Οφείλουν να τους στείλουν δια παντός σπίτι τους. Δεν θα μπω σε ονοματολογία, ούτε θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας.

Από την άλλη υπάρχουν διαιτητές που «κόπηκαν» και είναι καλύτεροι από αυτούς που θα σφυρίξουν την νέα σεζόν στη Super League. Που θα μπορούσαν να προσφέρουν. Όμως η ένωση δεν ήταν ισχυρή, δεν ψήφισε Γραμμένο, δεν τα είχαν καλά με τον Κουκουλάκη και τον Τριτσώνη.

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Νταραβέρι να γίνεται. Να βολεύεται ο κόσμος. Μόνο όποιος δεν κάνει τα χατίρια απομονώνεται. Εξαφανίζεται. Όταν ο διαιτητής χάνει τη σφυρίχτρα δεν θα ξανακάνει …λάθος ως παρατηρητής. Ξέρει τι πρέπει να γίνει. Για αυτό οι εκθέσεις πάνε και έρχονται την τελευταία διετία. Αν η ΕΠΟ είχε βάλει …διόδια θα είχε λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.

Πως όμως να αλλάξουν τα πράγματα όταν ο Περέιρα κάνει ότι λέει το δίδυμο; Από την μία πόρτα τους βγάζουν και από την άλλη τους βάζουν. Και τώρα θέλουν πολλοί να μπουν. Να επιστρέψουν. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το «όλοι οι …καλοί χωρούν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς