18.3 C
Athens

Η Αργεντινή ισοπέδωσε τη Σερβία, ο Ερντάντες γελοιοποίησε τον Τζόρτζεβιτς

Γνωστή έγινε η πρώτη ομάδα από τις τέσσερις καλύτερες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και αυτή δεν είναι άλλη από την Αργεντινή, η οποία ήταν ξεκάθαρα ανώτερη απέναντι στη Σερβία και τελικά επικράτησε με 97-87 στο πλαίσιο των προημιτελικών, κάνοντας έτσι την έκπληξη και αποκλείοντας ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Με τον νικητή του ΗΠΑ-Γαλλία θα παίξουν οι Αργεντινοί, ενώ οι ηττημένοι θα προσπαθήσουν για μία από τις θέσεις 5-8.

Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ήταν ο Λουίς Σκόλα με 20 πόντους, αρκετοί εκ των οποίων στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς (21 πόντοι) και ο Μπιέλιτσα (18 πόντοι) σήκωσαν στις πλάτες τους τούς «πλαβί».

Μπορεί να χρεώθηκαν συνολικά με 11 (!) φάουλ έναντι 3 μόλις των Σέρβων, όμως, οι Αργεντινοί κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην πρώτη περίοδο χάρη στις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην επίθεση. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς εκμεταλλευόμενοι και τα… δώρα των διαιτητών παρέμεναν σε απόσταση αναπνοής (25-23).

Αυτό το ισχνό προβάδισμα μπόρεσαν μάλιστα να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους τυπικά γηπεδούχους να πυροβολούν διαρκώς έξω από τα 6,75. Οι άμυνες εξακολουθούσαν παράλληλα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα χορταστικό θέαμα.

Ακριβώς αντίθετη ήταν η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου, με τη Σερβία κυρίως να σφίγγει στην πίσω πλευρά του παρκέ σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πλησιάσει στον πόντο (68-67) προτού μπει στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Εκεί, οι Αργεντινοί, δείχνοντας χαρακτήρα, μαχητικότητα και με την ποιότητα και την εμπειρία των Καμπάτσο και Σκόλα να μιλούν (και) στο τέλος συνέχισαν να έχουν κεφάλι στο σκορ, με τον 39χρονο άσο ιδιαίτερα να παίζει σαν να ήταν δέκα χρόνια μικρότερος, πετυχαίνοντας ορισμένα καθοριστικά καλάθια.

Με τη Σερβία στον αντίποδα να έχει κολλήσει και επιθετικά (έπαιζαν μόνοι τους οι Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς), το σύνολο του Σέρχιο Ερνάντες με αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκε στην τελική επικράτηση, την οποία και πανηγύρισαν δεόντως.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς