16.8 C
Athens

Κουαρτέτο «θανάτου» οι Μπογέ, Πόνσε, Μάνταλος, Λιβάγια

«Δεν υπάρχει» αυτή η τετράδα με Πόνσε, Μπογέ, Μάνταλο, Λιβάγια, η ΑΕΚ ανέβηκε επίπεδο, ξεχάστηκαν Αραούχο, Λάζαρος

Επιθετική γραμμή τεράστιας «δύναμης πυρός» και, μάλιστα, με «διασταυρούμενα πυρά» έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ με την απόκτηση του Εζέκιελ Πόνσε κι είναι κατανοητό, πλέον, να υποστηρίζουν στην Ένωση και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Σέρχιο Αραούχο με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ανήκουν στη λήθη τους. Το μόνο που απομένει, πλέον, είναι οι νεοαποκτηθέντες να ενσωματώσουν ο ένας το παιχνίδι του διπλανού του.

Το FWS.GR επισημαίνει: Για τη θέση του σέντερ φορ ο Αργεντινός Πόνσε είναι καλύτερος του Αραούχο κι αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Ο Αραούχο, ένας ικανότατος φορ φυσικά, έπαιζε στη Λας Πάλμας, ενώ ο Πόνσε έπαιξε στη Ρόμα και τη Λιλ. Για να εμπιστευτεί μία τέτοιου βεληνεκούς ομάδα τον Πόνσε, η λογική λέει ότι είναι καλύτερος, άλλωστε, μια ματιά στο youtube είναι καθρέφτης αλήθειας.

Στην «περιφέρεια» η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει αφ’ ενός τον Πέτρο Μάνταλο κι εδώ σταματάει η κουβέντα. Αν ο αρχηγός παίξει αριστερά, ο Μπογέ πάει στο άλλο άκρο της πλάγιας γραμμής. Ο Μπογέ είναι ένας σταρ που θα εκπλήξει κόσμο όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Είναι τεράστια προσωπικότητα και όταν «δέσει» με τους άλλους της επίθεσης, θα δούμε ωραία πράγματα στο χορτάρι.

Από εκεί και πέρα, ο Λιβάγια είναι εγγύηση ποιότητας κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Κροάτης θα παίξει πίσω από τον Πόνσε. Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Μπογέ παίζει με την ίδια άνεση δεξιά κι αριστερά, όπως και ο Μάνταλος.

Από εκεί και πέρα, οι εναλλακτικές της ΑΕΚ είναι επίσης ποιοτικοί. Ο Μπακασέτας μπορεί να παίξει και πίσω από το φορ και στην πλάγια γραμμή. Ο Γιακουμάκης σέντερ φορ για το ψηλό παιχνίδι και ο Αλμπάνης, επίσης μπορεί να παίξει και στις δυο γραμμές. Η ΑΕΚ είναι πλήρης επιθετικά και στέλνει χαιρετίσματα στην… εξουσία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς