22.1 C
Athens

Περίπατος για Αργεντινή, πήρε και την Πολωνία στα προημιτελικά!

Η Αργεντινή έκανε το αναμενόμενο, νικώντας εύκολα τη Βενεζουέλα με 87-67. Κι έτσι, η σεμνή τελετή του ομίλου I έλαβε πολύ γρήγορα τέλος, μετά την επικράτηση των Πολωνών επί της Ρωσίας νωρίτερα. Όντας ανώτερη από τη Βενεζουέλα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντες δημιούργησε από τη β’ περίοδο μια διαφορά που της επέτρεπε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και να μην αισθανθεί τον παραμικρό κίνδυνο.

Το 38-25 του πρώτου ημιχρόνου απεικόνιζε την αμυντική προσήλωση των «γκαούτσος» αλλά και την αδυναμία των αντιπάλων τους να βρουν εύκολους πόντους. Με τον Γκάμπριελ Ντεκ σε κατάσταση… αμόκ, η Αργεντινή ήταν αδύνατον να απειληθεί. Ο παίκτης της Ρεάλ έφτασε τους 25 πόντους 9/12 σουτ εντός παιδιάς, ενώ από την απέναντι πλευρά ο Μάικλ Καρέρα ήταν απελπιστικά μόνος του (19π., 7/8 διπ.).

Τι απομένει πλέον; Να βγουν οι διασταυρώσεις για τα προημιτελικά. Αργεντινή-Πολωνία παίζουν την Κυριακή στις 15:00 και μισή ώρα αργότερα συγκρούονται οι Σέρβοι με τους Ισπανούς. Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι θα έχουν τη δυνατότητα να… επιλέξουν (αν τα καταφέρουν) αντίπαλο, ειδικά στην περίπτωση που η Πολωνία κάνει νέα έκπληξη…

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 21-13, 25-22, 24-20

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς