26.1 C
Athens

Mamma mia… τί Σερβία!

Η υποψία υπήρχε καιρό. Ότι δηλαδή οι Σέρβοι πιθανόν να είναι η πληρέστερη ομάδα και το μεγάλο φαβορί του τουρνουά. Μετά απ’ όσα έχουμε δει στον πρώτο γύρο, τόσο από αυτούς όσο και από τους Αμερικάνους, θα πρέπει πλέον να κάνουμε λόγο για βεβαιότητα: η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είναι το πρώτο φαβορί για την κούπα του Μουντομπάσκετ.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι Ιταλοί να τους σταματήσουν, να τους εκνευρίσουν, να τους χτυπήσουν, να τους βγάλουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο εκτός ρυθμού, η αποτυχία τους ήταν δεδομένη. Ανώτερη από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Σερβία νίκησε εύκολα την Ιταλία με 92-77.

Ο συγκλονιστικός Ντανίλο Γκαλινάρι πολλές φορές έμοιαζε να παίζει μόνος του απέναντι σε όλους τους Σέρβους, ωστόσο ήταν αδύνατον να να τους νικήσει. Με 62% εντός παιδιάς, 26 πόντους και 8 ριμπάουντ, ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος της Ιταλίας. Δεν ήταν καν όμως ο κορυφαίος του ματς. Αυτόν θα τον αναζητήσετε στο πρόσωπο του εξωγήινου Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς. Όχι μόνο επειδή έβαλε 31 πόντους, αλλά και γιατί έδωσε τεράστια αμυντική βοήθεια στην ομάδα του με τα πέντε κλεψίματά του, δυο λιγότερα απ’ όσα ολόκληρη η Ιταλία!

Δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της. Το 90-67 σήμανε το τέλος της μεγάλης προσπάθειας για τους Σέρβους, οι οποίοι στη συνέχεια κατέβασαν στροφές και είδαν τους Ιταλούς να μειώνουν τη διαφορά με ένα επιμέρους 10-2 στο τελικό 92-77. Οι δυο τους ετοιμάζονται για πολύ μεγάλα ματς με Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο, όμως το προβάδισμα των Σέρβων είναι σαφές. Μονάχα με αυτοκτονία θα μείνουν εκτός προημιτελικών και μετά ο δρόμος προς την κορυφή είναι ανοιχτός…

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 42-50, 57-70, 77-92

ΙταλίαΣερβία ιταλία στατιστικά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς