22.8 C
Athens

Ο θρίαμβος των… Δομινικοδημοκρατών!

Η Δομινικανή Δημοκρατία νίκησε και τη Γερμανία (70-68) και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ. Σε ένα από τα πιο κλειστά ματς του τουρνουά ως τώρα, η ομάδα από την Καραϊβική έκανε την έκπληξη και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή της στους «16». Παρότι οι Γερμανοί είχαν δείξει κόντρα στους Γάλλους ότι διαθέτουν τα απαραίτητα συστατικά για να νικήσουν τους δυο θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους του 7ου ομίλου, η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική.

Και μόνο το γεγονός πως η Γερμανία σούταρε 14 βολές περισσότερες και πήρε συνολικά 13 πόντους παραπάνω από τη γραμμή, θα μπορούσε να είναι αρκετό για να δώσει τη νίκη στους Ευρωπαίους. Η σκληροτράχηλοι Δομινικανοί όμως βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν και αυτό το χάντικαπ.

Η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία ξέφυγε με 63-69, 2:51 πριν τη λήξη. Οι Γερμανοί απάντησαν με 5-1 μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, με τον Ντανίλο Μπαρτέλ να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή. Ο Ντένις Σρέντερ μπορεί να πέτυχε 20 πόντους για τους Γερμανούς αλλά είχε 5/18 σουτ εντός παιδιάς. Ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, Μαξιμίλιαν Κλέμπερ είχε μηδέν πόντους σε 15 λεπτά. Όλα αυτά μαζί, εξηγούν εν ολίγοις το ναυάγιο της Γερμανίας και το γεγονός πως οι παίκτες της θα γυρίσουν γρήγορα σπίτι…

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-37, 52-55,  68-70.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς