20.2 C
Athens

Γλέντι… τριποντοκούβερτο για την Ισπανία κόντρα στους Τυνήσιους!

Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσαν να έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα οι Ισπανοί απέναντι στην Τυνησία. Ακόμα κι αν ο NBAer των Τυνήσιων, Σαλάχ Μεχρί έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Που δεν το έκανε, μια και τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και πέντε λάθη.

Το τελικό 101-62 απεικονίζει την πραγματική απόσταση που χωρίζει τις δυο ομάδες/χώρες μπασκετικά και σε αυτό συνέβαλε καταλυτικά η εκνευριστική ευστοχία των Ιβήρων από το τρίποντο. Με 17/33 τρίποντα (αν και ο Μαρκ Γκασόλ είχε 0/3), η Ισπανία δεν θα μπορούσε να χάσει ακόμα κι αν απέναντί της βρισκόταν η Team USA. Ίσως ακόμα και μια εκδοχή Dream team, αν οι Αμερικάνοι είχαν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα του NBA.

Ο πόιντ γκαρντ των Φοίνιξ Σανς, Ρίκι Ρούμπιο (17π., 3/4 τρ., 9ασ.), και ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Γιουλ (16π., 4/6 τρ., 5ασ.), οδήγησαν εκ του ασφαλούς σε νίκη την Ισπανία, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, στην Γκουανγκζού. Η ψαλίδα άνοιξε για τα καλά με το επιμέρους 30-8 της τρίτης περιόδου και από εκείνο το σημείο κι έπειτα το μόνο που ενδιέφερε ήταν το τελικό μέγεθος της διαφοράς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς