22.4 C
Athens

Η συμβολή διοίκησης και κόσμου στο επίτευγμα του Ολυμπιακού

Την ώρα που η Κράσνονταρ είδε αστράκια, ο Ολυμπιακός πετάει στ’ αστέρια. Η πρόκριση επί ενός αντιπάλου με πολλαπλάσιο μπάτζετ είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία σε τέτοιο επίπεδο, αλλά το να φθάνεις σε δύο νίκες με τέρματα 6-1 σε βάρος του είναι επίτευγμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βάλει τη σφραγίδα του σε αυτό τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Η ερυθρόλευκη ταξιαρχία δεν στηρίζεται σε μονάδες, δεν περιμένει από έναν δύο παίκτες όσο ικανοί και να είναι, να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους για να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή με παίκτες που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως δεν φροντίζουν να βάλουν τον εαυτό τους πάνω από το σύνολο.

Οι Πειραιώτες πλέον έχουν ελάχιστα κενά κι εμφανίζουν αγωνιστικό θάρρος και θράσος. Ο Μαρτίνς τους έχει δημιουργήσει την ψυχολογία νικητή και με τις απανωτές επιτυχίες, αυτή έχει εδραιωθεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πλέον για τα καλά εμπεδώσει ένα συναίσθημα αγωνιστικής ανωτερότητας έναντι των αντιπάλων τους, τέτοιο που θα τους είναι πολύ χρήσιμο στις επόμενες Ευρωπαϊκές μάχες.

Για να φθάσει ο Ολυμπιακός στις κορυφαίες 32 ομάδες της Ευρώπης δύο προϋποθέσεις ήταν απαραίτητες. Η συμπεριφορά των φιλάθλων του και της διοίκησής του. Ο κόσμος του θρύλου έχει συνειδητοποιήσει πως ακόμη και η παραμικρή παρεκτροπή μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Η ΑΕΚ καταστράφηκε με όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Υποχρεώθηκε να παίζει κεκλεισμένων τω θυρών και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο ΠΑΟΚ με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι με την Ένωση έγινε δακτυλοδεικτούμενος σε όλη την Ευρώπη. Ποια θεωρεί πως θα είναι η αντιμετώπισή του από την UEFA; Αυτές τις τρικλοποδιές δεν τις είχε ο Ολυμπιακός και σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League που τον ανεβάζει επίπεδο. Η Ελλάδα μάζεψε ένα τσουβάλι βαθμούς από τι ερυθρόλευκες επιτυχίες. Μπήκαν οι βάσεις για να δημιουργηθεί κάτι πολύ μεγάλο. Αυτό που πρέπει να φροντίσουν να το στηρίξουν και να το προστατέψουν όλοι στον Ολυμπιακό. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς