17.1 C
Athens

Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74: Χωρίς Γιάννη και με κλειδί την άμυνα

Εν αναμονή της άφιξης του Κώστα Σλούκα στην Κίνα και της ενσωμάτωσης του στις προπονήσεις ενόψει της πρεμιέρας του Μουντομπάσκετ, η Εθνική μας ομάδα επιβλήθηκε κόντρα στη Βενεζουέλα με στον τελικό του τουρνουά Άτλας και έδειξε έτοιμη να ριχτεί στη μάχη των επίσημων.

Σε μια αναμέτρηση που τα απρόοπτα δεν έλειψαν, η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια μαχητική ομάδα χωρίς το μεγάλο αστέρι της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λόγω ενός μικροερεθισμού στο γόνατο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκίνησε με πεντάδα αποτελούμενη από Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μπουρούση και είδε τη Βενεζουέλα να της βάζει δύσκολα για μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους (προηγείτο με 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο).

Κολμενάρες και Ζαμόρα δημιούργησαν προβλήματα από την περιφέρεια, ενώ Μάντζαρης, Μπουρούσης και Πρίντεζης έβρισκαν απαντήσεις στον αιφνιδιασμό. Το θεαματικό κάρφωμα του Παπαγιάννη έδωσε στην Ελλάδα προβάδισμα πέντε πόντων (19-24) και χάρη στην πίεση και στη σκληρή άμυνα της, έτρεξε σερί 10-0 και πήγε προηγούμενη στο δεύτερο μέρος με 36-25.

Με τον Καλάθη να… κεντάει δημιουργικά και τον Μπουρούση να σκοράρει στον αιφνιδιασμό, η Εθνική δεν άργησε να μετατρέψει σε περίπατο το δεύτερο ημίχρονο και τρέχοντας νέο σερί 10-0 (καλό παιχνίδι από τον Κόνιαρη στα τελευταία λεπτά), έφτασε στην άνετη επικράτηση με 74-51.

Το βίντεο με την απονομή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά «Άτλας»:

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 25-36, 39-57, 51-74

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς