23.3 C
Athens

ΑΕΚ: Το φαβορί Πογιέτ και οι εναλλακτικές

 

Η διαδοχή του απολυθέντα Μιγκέλ Καρντόσο αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα στην ΑΕΚ, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει προκριθεί ως η ιδεατή επιλογή από τους ανθρώπους της «Ένωσης», οι οποίοι τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την πλευρά του Ουρουγουανού, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και εκείνος να επιστρέψει στην Αθήνα. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μάλιστα είναι αρκετή, ώστε να εμπνέει αισιοδοξία στους «κιτρινόμαυρους» και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έχει δώσει την έγκρισή του για τον 51χρονο κόουτς, με τον οποίο, άλλωστε, έχει συμφιλιωθεί μετά το απότομο τέλος της προηγούμενης συνεργασίας τους.

Βέβαια, στο στρατόπεδο του αθηναϊκού συλλόγου προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, έχοντας δύο ακόμα προπονητές στη λίστα τους. Πρόκειται για τους Μίροσλαβ Τζούκιτς και Μάσιμο Καρέρα.

Ο πρώτος είναι ελεύθερος, έχοντας ως τελευταίο σταθμό της καριέρας του την Παρτιζάν, ενώ έχει προπονήσει ακόμα την Εθνική Σερβίας, τη Βαλένθια, την Έρκουλες, τη Βαγιαδολίδ, τη Μουσκρόν και την Αλ Σαμπάμπ. Ο έτερος παραμένει επίσης άνεργος μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, αφού έχει βρεθεί για αρκετά χρόνια στο πλευρό του Αντόνιο Κόντε σε Γιουβέντους και Εθνική Ιταλίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς