22.9 C
Athens

Πρώτος στόχος ο Πογιέτ, προσωρινή λύση ο Κωστένογλου

 

Οι ώρες του Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ μετά και τη νέα τραγική εμφάνιση και ήττα την Ξάνθη στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι μετρημένες, με τον Πορτογάλο εντός των επόμενων ωρών να αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν κατόπιν απόφασης του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο τελευταίος, θέλοντας να ανατρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και στις τάξεις των οπαδών, μαζί με τους συνεργάτες του καλείται να αποφασίσει για τον διάδοχο του 47χρονου κόουτς που δεν έμελλε να μακροημερεύσει στον πάγκο της «Ένωσης». Μάλιστα, ήδη φαίνεται πως υπάρχει φαβορί στη συγκεκριμένη… κούρσα, μ’ έναν παλιό γνώριμο των «κιτρινόμαυρων» να έχει τον εν λόγω τίτλο.

Ο λόγος για τον Γκουστάβο Πογιέτ, με τον οποίο ήδη οι ιθύνοντες του αθηναϊκού συλλόγου έχουν ξεκινήσει επαφές, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Οι δύο πλευρές έχουν συμπορευθεί και στο παρελθόν και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο έως τον Απρίλιο του 2016, με το «διαζύγιό» τους μόνο ρόδινο να μην είναι. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και ο Ουρουγουανός προπονητής έχουν αφήσει στο παρελθόν τις διαφορές τους, αναθερμαίνοντας πρόσφατα τις σχέσεις τους.

Μετά την ΑΕΚ να σημειωθεί πως ο έμπειρος προπονητής βρέθηκε στον πάγκο των Ρεάλ Μπέτις, Μπορντό και Σανγκάι Σενχούα.

Μέχρι πάντως να υπάρξει κάποια οριστική εξέλιξη στην υπόθεση Πογιέτ και γενικότερα στο ζήτημα του νέου τεχνικού της ομάδας, ο Νίκος Κωστένογλου αναμένεται να καθοδηγήσει αυτήν σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο παλαίμαχος άσος, που έχει αναλάβει τα ηνία της «Ένωσης» και στο παρελθόν, είναι η πιθανότερη μεταβατική λύση για τους αγώνες με Τράμπζονσπορ και ίσως Αστέρα Τρίπολης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς