22.4 C
Athens

Έχασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχασε και η Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία

 

Η βραδιά της Πέμπτης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη μ’ εκείνη της Τετάρτης. Η χαρά και τα πανηγύρια έδωσαν τη θέση τους στην απογοήτευση και τον προβληματισμό όχι μονάχα στα στρατόπεδα των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η χώρα μας στερήθηκε μετά και τις ήττες των δύο «Δικεφάλων» την ευκαιρία να προσθέσει επιπλέον βαθμούς στο σακούλι της και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την 15η θέση της κατάταξης της UEFA, η οποία φάνταζε πιο εφικτή μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, που αναμένεται να του χαρίσει και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και στην Ελλάδα 800 πόντους.

Το μοναδικό ευχάριστο νέο της χθεσινής ημέρας ήταν τα αρνητικά αποτελέσματα τόσο του Απόλλωνα Λεμεσού, που εκπροσωπεί την Κύπρο, όσο και της Ριέκα από την 17η Κροατία.

Με λίγα λόγια η κατάσταση στη βαθμολογία παρέμεινε στάσιμη, με την Κύπρο (με 2 εκπροσώπους) να έχει συγκεντρώσει 25.000 βαθμούς, 1.300 περισσότερους δηλαδή από την Ελλάδα, την πλάτη της οποίας βλέπει η Κροατία (22.625 βαθμοί, επίσης με 2 εκπροσώπους).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς