15.1 C
Athens

Το FWS.gr φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο και εξηγεί γιατί θα ήταν έγκλημα αν δινόταν πέναλτι στην Κράσνονταρ

 

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Κράσνονταρ με 4-0 και περιμένει την ερχόμενη Τρίτη να επικυρώσει και τυπικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί και ένα σπουδαίο παράσημο, αφού θα γίνει η μοναδική ελληνική ομάδα που θα τα έχει καταφέρει προερχόμενη από το League Path, το μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Δυστυχώς, μέσα στη γενικότερη παραδοχή φίλων και αντιπάλων, ακούγονται κάποιες σκόρπιες φωνές μιζέριας. Ακόμα και μπροστά σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία, τύποι που πιθανόν να μην τους καλούσαν στα πάρτι όταν ήταν παιδιά, προσπαθούν να χαλάσουν τα πάρτι των άλλων αφού εκείνοι δεν είναι καλεσμένοι.

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια αγωνιώδης μάχη προκειμένου αυτοί οι… party crashers να πείσουν εαυτούς και αλλήλους για το πόσο… αδικήθηκε η κακομοίρα η Κράσνονταρ από τη διαιτησία και πόσο ευνοήθηκε ο κακός δυνάστης Ολυμπιακός. Αφορμή βεβαίως γι’ αυτό η φάση στην οποία ζήτησαν πέναλτι οι Ρώσοι όταν μετά τοσουτ του Βάντερσον η μπάλα κατέληξε στο χέρι του Γκιλιέρμε.

Ο Ισπανός ρέφερι περίμενε να ακούσει τι θα του πουν από το VAR και όταν επικοινώνησε με τον έλεγχο, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι δίχως καν να πάει ο ίδιος να συμβουλευτεί την οθόνη. Γιατί; Διότι αυτά που άκουσε δεν του άφησαν καμία απολύτως αμφιβολία. Τι ήταν όμως αυτό που του είπαν οι συνάδελφοί του από το VAR; Ότι απλούστατα δεν υπάρχει παράβαση διότι η μπάλα καταλήγει στο χέρι του Γκιλιέρμε μετά από εξοστρακισμό. Πότε έγινε αυτό;


Την ώρα που ο Βάντερσον σουτάρει, ο Βραζιλιάνος κάνει προβολή με το δεξί πόδι. Η μπάλα παύει να φεύγει προς τα εμπρός και ξαφνικά αποκτά ανοδική πορεία, ακριβώς επειδή βρήκε στο πόδι του Γκιλιέρμε. Σε κανονική ροή φαίνεται πέναλτι. Σε ριπλέι κανονικής ταχύτητας ίσως και να ξεγελαστεί κάποιος, πιστεύοντας και πάλι ότι είναι πέναλτι αφού η κόντρα γίνεται σχεδόν εξ επαφής. Σε πολύ αργή κίνηση όμως, σαν κι αυτή που είχαν στη διάθεσή τους οι αρμόδιοι του VAR και που εξασφάλισε για σας το FWS.gr, η αλλαγή πορείας φαίνεται πεντακάθαρα, όπως βεβαίως και η προβολή στο πόδι του Βραζιλιάνου.

Δείτε το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το FWS.gr:

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ:

•Εάν η μπάλα ακουμπήσει το χέρι μετά από δική τους επαφή με το κεφάλι/σώμα/πόδι ή από το κεφάλι/σώμα/πόδι από άλλον παίκτη που είναι κοντά του.

•Εάν η μπάλα ακουμπήσει το χέρι το οποίο είναι κοντά στο σώμα και δεν είναι σε αφύσικη θέση.

•Εάν ένας παίκτης πέφτει και η μπάλα ακουμπήσει το χέρι του που είναι ανάμεσα στο σώμα και το χορτάρι (αλλά όχι εάν είναι εκτεταμένο και κάνει αφύσικα μεγαλύτερο το σώμα).

Στην περίπτωση του Γκιλιέρμε, ισχύει η πρώτη εκδοχή. Η μπάλα ήρθε σε επαφή πρώτα με το απλωμένο πόδι του και μετά άλλαξε εντελώς πορεία για να συναντήσει το χέρι του. Οτιδήποτε λοιπόν, συνέβαινε μετά την προβολή δεν θα μπορούσε να συνιστά παράβαση. Με άλλα λόγια, θα ήταν πεναλτάρα αν το σουτ του Βάντερσον πήγαινε κατευθείαν στο απλωμένο χέρι του Βραζιλιάνου. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δε συνέβη, θα επρόκειτο για κατάφωρη αδικία αν ο Ισπανός έδινε πέναλτι στους Ρώσους. Ο Mythbuster στενοχωρεί κάποιους με τους μύθους που καταρρίπτει, αλλά είναι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσουν…