16.5 C
Athens

Κουπόνι Πέμπτης: Μεγάλο ενδιαφέρον στο Europa League

Σημαντικότατη ημέρα για τα play off Europa League σήμερα με την είσοδο στους ομίλους να είναι αυτή που διακυβεύεται και εκτός από πρεστίζ, σημαντικά θα είναι τα χρήματα που θα πάρουν όσες ομάδες μπορέσουν να μπουν σε αυτούς.

Σήμερα έχω ξεχωρίσει αρκετά από αυτά που θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Πρώτο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθώ και από εκεί που προκύπτει επιλογή είναι το Αλκμααρ-Αντβέρπ με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει δυνατά το πρωτάθλημα στη χώρα τους. Την απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις χωρίζουν μόλις 199 χλμ και ουσιαστικά μιλάμε για ένα ντέρμπι των Κάτω Χωρών. Στα αγωνιστικά η Αλκμααρ ξεκίνησε με δύο νίκες και μία ισοπαλία το πρωτάθλημα χωρίς να έχει δεχτεί ακόμα γκολ σε επίσημο παιχνίδι. Εξαιρετικά πάει και Αντβέρπ στο πρωτάθλημα της έχοντας φτάσει τις 3 νίκες σε τέσσερα παιχνίδια με την μοναδική της ήττα να είναι στ εκτός έδρας με την Σαρλερουά. Γκολ-γκολ το βλέπω και θα εξηγήσω τον λόγο. Για την Αλκμααρ εξαιρετικά αμφίβολοι και μάλλον δεν θα αγωνιστούν είναι ο πολύτιμος και έμπειρος Φλάαρ και ο έτερος παρτενέρ του στην άμυνα Βούτενς. Αν τελικά δεν αγωνιστούν δεν βλέπω πως η άμυνα της Άλκμααρ δεν θα δεχτεί γκολ από μία Αντβέρπ που σε 4 παιχνίδια γα το πρωτάθλημα έχει βάλει 11 γκολ και διαθέτει στην επιθετική της γραμμή τον Μποκανί. Από την άλλη μεγάλη απουσία στην άμυνα υπάρχει και γα την Αντβερπ με τον Σεκ να είναι εκτός και να δημιουργεί πονοκέφαλο στον Μπόλονι οποίος έχει να διαχειριστεί μία ήδη προβληματική άμυνα. Γκολ-γκολ λοιπόν.

Επόμενο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθώ είναι το διπλό του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε στην Ολλανδία η ομάδα του Φερέιρα αλλά τελικά ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 3-2 εμφανίζοντας πάλι κάποιες αδυναμίες στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ σίγουρος και διαθέτει αρκετές επιλογές και ποιότητα. Από την άλλη η Σλόβαν Μπρατισλάβας βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Σλοβακίας έχοντας πετύχει 17 τέρματα και έχοντας δεχτεί μόλις 1. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Ντάνταλκ με δύο νίκες (1-0 εντός, 1-3 εκτός). Χωρίς προβλήματα οι δύο ομάδες, αλλά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πάνω από τους Σλοβάκους.

Πιθανό γκολ-γκολ και over βλέπω στην Πολωνία όπου η Λέγκια υποδέχεται τη Ρείντζερς. Οι Πολωνοί είναι αλήθεια ότι δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, με αρκετούς μέτριους παίκτες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ δυσκολεύεται στο σκοράρισμα παρόλο που κάνει πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Αντιμετωπίζει μία Ρέιντζερς η οποία δείχνει ότι θα παλέψει για τον τίτλο στην Σκωτία, σκοράρει πανεύκολα με τον «γερόλυκο» Ζερμαίν Ντεφόε να ηγείται της επίθεσης. Αρκετές απουσίες μεσοαμυντικά για την Λέγκια αλλά όχι σημαντικές, πλήρης η Ρέιντζερς. Ένα γκολ στην έδρα της η Λέγκια μπορεί να το βρει. Εύκολα μπορεί να σκοράρει και η ομάδα του Τζέραρντ. Γκολ-γκολ

Πρόταση:

1. Αλκμααρ-Αντβέρπ G/G 1,75
2. Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 2 1,95
3. Λέγκια Βαρσοβίας-Ρέιντζερς G/G 1,90

Επιμέλεια: Γιώργος Σταυρούσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς