22.4 C
Athens

Θα παραμιλάει η Ευρώπη με τον Ραντζέλοβιτς

 

Ο βασιλιάς επιστρέφει στο θρόνο των ομίλων του Champions League, εκεί όπου το χρυσάφι είναι άφθονο και μονοπωλεί το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον των φιλάθλων στις πέντε ηπείρους. Ο Ολυμπιακός έκανε μια χαψιά την Κράσνονταρ, με άμυνα γρανίτη που κράτησε για πέμπτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι το μηδέν, αλλά με γραμμές δημιουργίας και κρούσης που έβγαζαν φωτιές.

Τη σφραγίδα του στην επιβλητική νίκη 4-0 του Ολυμπιακού επί των Ρώσων, έβαλε ένα πριγκιπόπουλο από την Σερβία. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στα 22 του χρόνια πέτυχε δύο γκολ κι έδειξε ότι αν συνεχίσει να δουλεύει, θα κάνει όλη την Ευρώπη πολύ σύντομα να παραμιλάει με τις επιδόσεις του.

Ο Σέρβος εξτρέμ είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε προπονητής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.  Γρήγορος που εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, και κάνει παιχνίδι είτε από τα πλάγια, είτε με το να συγκλίνει. Μπορεί να μην είναι ο φαντεζί ντριμπλέρ, αλλά όταν πρέπει να τον αντιμετωπίσεις στην ταχύτητα, δεν… παίζεται.

Ο Ραντζέλοβιτς σε επίπεδο πρώτης εθνικής κατηγορίας, μέτρησε πέρσι 40 συμμετοχές (2994′) με 7 γκολ και 12 ασίστ για την Ραντνίτσκι, η οποία τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα και πάνω από την Παρτίζαν, ενώ έπαιξε με την εθνική Σερβίας στο Euro U-21. Δεν θα είναι μακριά η μέρα που οι μεγάλοι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου, θα σφάζονται στην ποδιά του Ολυμπιακού για να τον αποκτήσουν. Μέχρι τότε όμως οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά θα έχουν την δυνατότητα να τον απολαμβάνουν στους αγωνιστικούς χώρους, ως ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας τους στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Ολυμπιακός στη μαγική βραδιά της 22ας Αυγούστου, δεν κέρδισε μόνο την Κράσνονταρ και το κλειδί για το θησαυροφυλάκιο του Champions League, αλλά ένα νέο αστέρι που θα λάμπει εκτυφλωτικά από κει ψηλά. Λάζαρ το βιβλίο των επιτυχιών σου μόλις άνοιξε. Και μάλλον πρόκειται για τον πρώτο τόμο μια μεγάλης ποδοσφαιρικής εγκυκλοπαίδειας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς