22.6 C
Athens

Ο Ολυμπιακός εκτοξεύει την Ελλάδα!

 

Η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ δεν μπορεί παρά να φέρνει χαμόγελα, όχι μόνο στους φίλους των «ερυθρόλευκων», αλλά και στους παράγοντες και τους οπαδούς όλων των ελληνικών ομάδων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους 200 επιπλέον βαθμούς που πρόσφερε η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς στη χώρα μας, που πλέον έχει μειώσει στους 1.300 πόντους τη διαφορά της από τη 14η Κύπρο (25.000) στην κατάταξη της UEFA. Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία είναι κυρίως το γεγονός πως οι Πειραιώτες, ευρισκόμενοι μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League, ετοιμάζονται να προσθέσουν στο σακούλι της χώρας μας άλλους 800 τουλάχιστον βαθμούς που αντιστοιχούν στο εν λόγω επίτευγμα.

Την ίδια ώρα η μεγαλόνησος είναι εξαιρετικά δύσκολο – όχι, όμως, και αδύνατο – να διατηρήσει τον εκπρόσωπό του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα πρέπει να περάσει από τον Άγιαξ, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό σημαίνει πως η χώρα μας είναι αρκετά πιθανό σε μία εβδομάδα από σήμερα να πλησιάσει σημαντικά την 14η θέση.

Τέλος, καμία απειλή δεν θα πρέπει να αισθάνεται υπό τις δεδομένες συνθήκες από την επόμενη Κροατία, η οποία παρά τη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Ρόζενμποργκ (2-0) παραμένει σε ασφαλή απόσταση (22.625 βαθμοί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς