25.6 C
Athens

Ο Καλάθης… προειδοποιεί την Team USA

 

Τις διαφορές στο σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε σχέση με το NBA, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε σχέση με το αμερικάνικο, εξήγησε ο Νικ Καλάθης, μιλώντας στην ιστοσελίδα thelines, ενόψει της διοργάνωσης της Κίνας.

Ο διεθνής γκαρντ επισήμανε ότι τα πράγματα για τους παίκτες που έχουν μάθει να παίζουν στα γήπεδα του NBA και δεν έχουν διεθνή εμπειρία δε θα είναι τόσο εύκολα όσο πιστεύουν ορισμένοι: «Δεν είναι όπως το ΝΒΑ, που έχεις μια σειρά best-of-seven. Μια ομάδα που θα είναι στην καλή της ημέρα, μπορεί να σε κερδίσει εκείνη τη μέρα, κάθε μέρα. Σε αυτή την εκδοχή της Team USA, πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει σε διεθνές επίπεδο και πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Το παιχνίδι έχει περισσότερες επαφές, φάσεις που είναι συνήθως φάουλ στο ΝΒΑ, στην Κίνα θα είναι νόμιμες».

Ο Καλάθης χαρακτήρισε φαβορί την Εθνική των ΗΠΑ, παρόλο που η απουσία της αφρόκρεμας των παικτών του NBA θα παίξει τον ρόλο της: «Η Team USA δεν έχει την ελίτ από το ΝΒΑ, αλλά είναι ακόμα φαβορί. Έχουν ακόμα τους Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Ουόκερ και πολλούς ακόμα που μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά δεν είναι η ελίτ, όπως θα συνέβαινε αν στην ομάδα ήταν, για παράδειγμα, ο Τζέιμς Χάρντεν. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις πόσοι παίκτες αποφάσισαν να μην αγωνιστούν. Αυτό δεν θα συμβεί στο επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς