25.9 C
Athens

Σαλάχ: Ο Ουάρντα χρειάζεται θεραπεία ή αποτοξίνωση

Αποκαλυπτικός ήταν ο αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σαλάχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN. Ο σταρ της Λίβερπουλ αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να έκανε μέσω social media ο Αμρ Ουάρντα σε γυναίκα και υπογράμμισε πως ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα θα χρειαστεί θεραπεία ή αποτοξίνωση για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

«Ο Ουάρντα χρειάζεται θεραπεία ή αποτοξίνωση, προκειμένου να είναι σίγουρο πως μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Δεν είχα κανένα ρόλο στην επιστροφή του Αμρ Ουάρντα στην ομάδα. Δεν είμαι ο ηγέτης της ομάδας ή ο προπονητής, πιστέψτε με, δεν είμαι τόσο δυνατός για να αλλάζω πράγματα», ανέφερε αρχικά για το σοβαρό περιστατικό που τάραξε τα αποδυτήρια και για το αν μεσολάβησε για την επιστροφή του συμπαίκτη του.

Υποστήριξε συγχρόνως, πως δεν είναι υπέρ του να… σταυρώνεται κάποιος και να μπαίνει σε γκιλοτίνα όταν υποπίπτει σε ένα σοβαρό παράπτωμα. «Πρέπει να καθοδηγούμε και να εκπαιδεύουμε, να πιστεύουμε στις δεύτερες ευκαιρίες», επισημαίνει.

«Οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον απαραίτητο σεβασμό. Το όχι, σημαίνει όχι. Επίσης, οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για ο,τιδήποτε δεν τους αρέσει. Μιλάω για τον εαυτό μου, θέλω όταν η κόρη μου έχει ένα πρόβλημα, να μπορεί να αισθάνεται ελεύθερη να έρθει και να μου μιλήσει. Δεν πρέπει οι γυναίκες να φοβούνται κανέναν και τίποτα, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε!», υπογράμμισε, επίσης, για τα δικαιώματα των γυναικών, τα οποία ο ίδιος προασπίζεται δημοσίως σε αρκετές περιπτώσεις. Τόνισε παράλληλα, πως η κατάσταση για τις γυναίκες στη Μέση Ανατολή είναι τρομακτικά δύσκολη και πως το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς