15.6 C
Athens

Ατλέτικο – Χετάφε 1-0: Νικητές στο… MMA οι ροχιμπλάνκος

Με εύκολο τρίποντο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ατλέτικο Μαδρίτης στο νέο ισπανικό πρωτάθλημα. Σε μια αναμέτρηση με πολλές μονομαχίες, κίτρινες και κόκκινες κάρτες και αρκετή ένταση, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επιβλήθηκε με 1-0 της Χετάφε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 23′.

Ο Τρίπιερ έβγαλε απίθανη σέντρα από τα δεξιά, ο Μοράτα κινήθηκε ανάμεσα στους στόπερ και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η κατάσταση απλοποιήθηκε στο 36′, όταν ο Μολίνα μετά τη χρήση VAR αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ στον Τόμας.

Οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν στο 42′, με τον Λόντι να βλέπει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ουσιαστικά ένα λεπτό και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Ζοάο Φέλιξ έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, αποτέλεσμα της ποιότητας του, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ραούλ Γκαρθία, αλλά ο Μοράτα έχασε την ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματα του, καθώς ο Σόρια απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.

Μοναδική καλή στιγμή για τη Χετάφε ένα μακρινό σουτ του Νιόμ που βρήκε στο δοκάρι.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Σάβιτς, Τρίπιερ, Λόντι, Κόκε, Σαούλ, Τόμας (62΄ Ερμόσο), Λεμάρ (73′ Τόμας), Ζοάο Φέλιξ (66′ Μάρκος Γιορέντε), Μοράτα.

Χετάφε: Σόρια, Νιόμ, Τζενέ, Μπρούνο, Καμπρέρα (46′  Ραούλ Καρνέρο),  Φαΐρ, Νταμιάν Σουάρες (64′ Άνχελ), Κουκουρέγια, Μολίνα, Μάτα (80′ Γκαγιέγο).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

Παρασκευή 16 Αυγούστου

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-0

Σάββατο 17 Αυγούστου

Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1

Μαγιόρκα – Έιμπαρ 2-1

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα 4-4

Λεγανές – Οσασούνα 0-1

Κυριακή 18 Αυγούστου

Αλαβές – Λεβάντε 1-0

Εσπανιόλ – Σεβίλλη 0-2

Μπέτις – Βαγιαδολίδ 1-2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε 1-0

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς