15.9 C
Athens

Τα συμπεράσματα από το φιλικό με την Άλκμααρ οδηγούν στον… Αλαφούζο

Ο Γιώργος Σπανουδάκης παρακολούθησε το φιλικό με την Άλκμααρ και στο πρόσωπο των παικτών του ΠΑΟ έβλεπε μια ενδεκάδα από... Αλαφούζους!

Υπό άλλες συνθήκες το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ολλανδική Άλκμααρ θα ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Αναλύσεις επί αναλύσεων. Σχεδιαγράμματα και πινακάκια για θέσεις, ρόλους, τακτικές…
Θυμάμαι όταν είχε έρθει ο Τζιμπρίλ Σισέ φτιάξαμε ολόκληρο δισέλιδο στην «Εξέδρα των Σπορ» για τα γκολ του Γάλλου σε… οικογενειακό διπλό (!!!), το οποίο έκανε θραύση.
Τώρα τι να κάνεις; Για ποιον να γράψεις; Και κυρίως γιατί να «δικαιολογήσεις» μια διοίκηση που δεν θέλει να έχει ποδοσφαιρική ομάδα! Έτσι ακριβώς όπως το γράφω. Η διοίκηση Αλαφούζου – εάν περνούσε από το χέρι της – θα καταργούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα κράταγε μόνο τις… ανακοινώσεις για πολιτικούς λόγους.
Όταν καλείσαι να κρίνεις έναν «Παναθηναϊκό από άλλο ανέκδοτο» δυσκολεύεσαι να βρεις σημείο αναφοράς! Δυστυχώς.

Πλέον έχω την αίσθηση ότι αδικείσαι ως δημοσιογράφος εάν προσπαθείς να μιλήσεις «σοβαρά» για κάτι που λειτουργεί… ασόβαρα. Και συμπαθάτε με, αλλά είμαι όσο πιο επιεικής γίνεται.
Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τη δουλειά του Γιώργου Δώνη, ούτε με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, που πιθανολογώ ότι θα παλέψουν για το καλύτερο.
Άλλωστε με το συγκεκριμένο υλικό, το ιδανικό σενάριο θα ήταν μια συμπαγής αμυντικογενή ομάδα και επιθετικά ότι κάτσει…

Η διοίκηση Αλαφούζου έχει επιλέξει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε μια σκοτεινή διαδρομή στρωμένη από αγκάθια. Έχει φροντίσει να δημιουργήσει μία ομάδα χαμηλού επιπέδου με στόχο να δυσκολευτεί να μπει στην πρώτη 10αδα του Πρωταθλήματος.
Ένας ακόμη εξευτελισμός στην μαύρη βίβλο της διοίκησης Αλαφούζου.
Δίχως να μπορούμε να φανταστούμε τις επόμενες κινήσεις του ιδιοκτήτη. Εάν δηλαδή επιλέξει κάποια στιγμή να σταματήσει να πληρώνει συμβόλαια, μισθούς, ΔΕΗ, νερό και τηλέφωνα.

Όχι πως θα μάς εκπλήξει, αφού πλέον είναι μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
Υπό αυτές τις συνθήκες τι να γράψεις για τις αποκρούσεις του Διούδη, το τάκλιν του Ινσούα, την κεφαλιά του Οικονόμου, τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη;
Δυστυχώς το ποδόσφαιρο εδώ και μήνες έχει χάσει την έννοια του στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου και έχει αντικατασταθεί με… σενάρια, ίντριγκες και φάρσες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς