19.8 C
Athens

Ζιλ Βισέντε – Πόρτο 2-1: Καταστροφική πρεμιέρα για τους «δράκους»

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Liga NOS η περσινή δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας, Πόρτο. Οι «δράκοι» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο γνώρισαν ήττα σοκ από τη Ζιλ Βισέντε, ομάδα που επέστρεψε φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι, που ενδεχομένως θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό (εφόσον προκριθούν και οι δύο) στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για μια θέση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προβλημάτισαν αρκετά με την εμφάνιση τους κόντρα σε μια ομάδα που όμως ήταν αρκετά δουλεμένη και τη… σκότωσε στην κόντρα επίθεση. Ο αντικαταστάτης του Ίκερ Κασίγιας, Αγουστίν Μαρτσέσιν προέβη σε σπουδαία διπλή επέμβαση στο πρώτο μέρος, ενώ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά μέσω VAR ο διαιτητής πήρε δικαιολογημένα πίσω την απόφαση του.

Η Ζιλ Βισέντε αιφνιδίασε στο 50′ με το γκολ του Λαουρένσι, ο οποίος τέλειωσε υποδειγματικά τη φάση στην κόντρα και αφ’ ότου βγήκε η ομάδα του στην κόντρα μετά το κλέψιμο από τον Μαρεγκά. Στο 73′ ένα χέρι του Ροντριγάο εντός περιοχής έδωσε την ευκαιρία στον Τέλες να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και σκόραραν το 2-1 με τον Βούλγαρο Κράεφ που βρέθηκε εντός μικρής περιοχής και νίκησε τον Μαρτσέσιν. Να σημειώσουμε πως χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες για το 3-1 με την Πόρτο να αφήνει αρκετά κενά στην άμυνα και τον νέο της γκολκίπερ να τη… σώζει από βαρύτερη ήττα.

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Μαρτσέσιν, Μαναφά, Πέπε, Μαρκάνο, Τέλες, Οτάβιο (79′ Φάμπιο Σίλβα), Σέρχιο Ολιβέιρα, Κορόνα (58′ Μαρεγκά), Μπρούνο Κόστα, Ζε Λουίς, Τικίνιο (58′ Λουίς Ντίας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς