25.9 C
Athens

Άγιαξ – Έμεν 5-0: Ξέσπασε στην Έμεν και περιμένει τον ΠΑΟΚ

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Eredivisie πέτυχε ο Άγιαξ μετά το 2-2 της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Φίτεσε εκτός έδρας. Λίγες μέρες μετά την ισοπαλία (2-2) στην Τούμπα, οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ έκαναν… προπόνηση κόντρα στην αδύναμη Έμεν στην οποία επιβλήθηκαν με 5-0 και έδειξαν τις διαθέσεις τους πριν τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ για μια θέση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (13/8, 21:30).

O Ολλανδός τεχνικός πραγματοποίησε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ και οι παίκτες του έβγαλαν την απαιτούμενη χημεία και ενέργεια στο χορτάρι. Στο 27′ ο Φαν Ντε Μπεκ άνοιξε το σκορ και ο Αίαντας έκανε πάρτι στους ανοιχτούς χώρους στο δεύτερο μέρος. Σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 47′, ο Τάντιτς συνεργάστηκε με τον Ζιγές που έγραψε το 2-0, ενώ μερικά λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Σέρβος έκανε τρία τα τέρματα του Αίαντα.

Ο Χούντελαρ πέρασε αλλαγή στο 72′ και πήρε το όπλο του στο 80′ και στο 88′ όταν και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζράουι (53′ Ντεστ),  Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Μάριν, Φαν Ντε Μπεκ, Μπλιντ, Ζιγές, Νέρες (59′ Πρόμες), Τάντιτς (72′ Χούντελαρ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς