27.7 C
Athens

Ξανά… διπρόσωπος

 

Μια εβδομάδα μετά το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στην Πόλη για να δώσει μια νέα μεγάλη φιλική μάχη κόντρα στην τρίτη του περσινού πρωταθλήματους Τουρκίας, Μπεσίκτας. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσίασε σε ένα ακόμα παιχνίδι δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Αρκετά κακή στο πρώτο μέρος και με πολλά λάθη, εξαιρετικό στήσιμο και εκρηκτική εμφάνιση στο δεύτερο.

Οι Τούρκοι παρατάχθηκαν χωρίς τα μεγάλα αστέρια τους και μόλις με δύο ξένους στην αρχική ενδεκάδα, κάτι που δεν φάνηκε να τους επηρεάζει στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 5′ ήρθε το δοκάρι… προειδοποίηση στους Πράσινους και στο 12′ ο Σεγκτζίν μετά την πάσα του Λενς έγραψε το 1-0. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν εκ νέου πέντε λεπτά αργότερα, αλλά το 2-0 δεν ήρθε.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στα δοκάρια μόλις στο 19′ με τον Χατζηγιοβάνη (αυτή ήταν και η μεγάλη του στιγμή και πρώτη φάση του στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Οκτάι με πλασέ στο 38′ έκανε το 2-0.

Ο Μακέντα είδε γκολ του να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ στο 42′ σε μια φάση που είναι… δύσκολο να καταλάβει κανείς τι σκεφτόταν ακριβώς ο επόπτης. Ο Ιταλός έχασε δύο τετ α τετ στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά για καλή του… τύχη ο Δώνης βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε σε 2-1 στο 62′, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο κόλπο για ένα αποτέλεσμα. Ο Έλληνας μέσος απείλησε ξανά στο 66′ και στο 80′ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ύστερα από φοβερή πάσα του ανεβασμένου Ζαχίντ έγραψε το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Καλαφάτ, Μιρέν, Ρ. Γιλμάζ, Κ. Γιλμάζ, Καγιάρ, Ναγίρ, Οκτάι, Τσινάρ, Λενς, Σεγκτζίν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς