23.2 C
Athens

La Liga: Προσωρινά τέλος το ποδόσφαιρο τις Δευτέρες!

 

Φινάλε στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της La Liga και της ισπανικής Ομοσπονδίας υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως γνωστοποιήθηκε, κατόπιν απόφασης του δικαστή, βρέθηκε έστω και προσωρινά λύση αναφορικά με το πότε θα διεξάγονται αναμετρήσεις στις δύο μεγάλες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Για όσους ενδεχομένως δεν θυμάστε, υπήρχε μεγάλη κόντρα των δύο πλευρών καθώς οι μεν επιθυμούσαν τα ματς να «σπάνε» σε τέσσερις μέρες (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα) και οι δε σε δύο (Σάββατο και Κυριακή). Τελικά δόθηκε… σολομώντεια λύση, καθώς αποφασίστηκε τα παιχνίδια να πραγματοποιούνται Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, αλλά όχι Δευτέρα.

Το κύριο πιάτο πάντως, θα προβάλλεται το Σαββατοκύριακο, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα και τους οπαδούς που ήταν αρχικά αρνητικοί στο να γίνονται παιχνίδια με την έναρξη της νέας εβδομάδας. Μένει να φανεί αν τελικά αυτό θα είναι ένα προσωρινό μέτρο (υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες λόγω των τηλεοπτικών συμβολαίων που έχουν υπογραφεί), ή θα μονιμοποιηθεί.

Εν τέλει, η αυλαία του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν ανοίγει την Παρασκευή 16 Αυγούστου με τη μεγάλη αναμέτρηση Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα, ενώ η αναμέτρηση της Μαγιόρκας με την Έιμπαρ μετατέθηκε για το Σάββατο 17 Αυγούστου (αντί για Δευτέρα 19/8).

Δείτε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς