24 C
Athens

Βαθιά ανάσα στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό (pic)

Ο Ολυμπιακός… άλωσε την Πόλη κόντρα στην Μπασάκσεχιρ, ωστόσο, η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να προκαλεί χαμόγελα όχι μόνο στους φίλους των Πειραιωτών, αλλά και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος; Η μείωση της διαφοράς που προέκυψε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα μεταξύ της χώρας μας και της Κύπρου στη κατάταξη της UEFA. Η νίκη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς πρόσφερε στην 16η Ελλάδα 200 πολύτιμους βαθμούς, γεγονός που συνέβαλε ώστε να κλείσει η ψαλίδα με τη 15η Μεγαλόνησο στους 1.300 βαθμούς. Την ίδια ώρα απόσταση ασφαλείας διατηρείται και από την 17η Κροατία των 21/635 βαθμών.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να εκπροσωπείται από πέντε ομάδες, παραμένοντας, μάλιστα, αήττητη ενώ μία ομάδα έχει χάσει η Κύπρος και δύο η Κροατία. Μάλιστα με βάση τη χθεσινή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων», η οποία γεννά την αισιοδοξία ενόψει της ρεβάνς, αλλά και τις υποχρεώσεις των έτερων ελληνικών ομάδων, που θα ξεκινήσουν σήμερα τις υποχρεώσεις τους, είναι λογικό να εκτιμάται πως η απόσταση από τη «χρυσή» 15η θέση (σε περίπτωση που δεν κατακτηθεί υπενθυμίζεται πως θα στερηθούμε μία ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2021/22) δεν θα αργήσει να μειωθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς