18 C
Athens

Συνελήφθη 55χρονη γυναίκα που χαράκωνε βρέφη στα νότια προάστια

Η γυναίκα συνελήφθη στο mall του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου πραγματοποίησε τις επιθέσεις

Μια γυναίκα που σύμφωνα με καταγγελίες μητέρων είχε προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες τραύματα σε μωρά σε εμπορικό κέντρο στα νότια προάστια, συνελήφθη από την αστυνομία, όταν εντοπίστηκε να περιφέρεται στο χώρο.

Η γυναίκα έψαχνε προφανώς για το επόμενο θύμα της, ωστόσο δεν πρόλαβε, καθώς συνελήφθη από άντρες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο χώρο με πολιτικά.

Προηγουμένως, είχε προκληθεί πανικός στα νότια προάστια της Αθήνας, μετά από καταγγελίες πως μία γυναίκα «χαρακώνει» μωρά σε χέρια και πόδια στο mall του Αγίου Δημητρίου.

Η καταγγελία έμοιαζε τόσο απίθανη που οι γυναίκες άργησαν να βρουν το δίκιο τους, καθώς δύσκολα μπορούσε να γίνει πιστευτό ότι μια γυναίκα μπορεί να διαθέτει τόσο αρρωστημένο μυαλό και να θελήσει να βλάψει ανυπεράσπιστα μωρά με αυτό τον τρόπο.

Μητέρες που τα μωρά τους είχαν δεχθεί επίθεση, πήγαν σε αστυνομικό τμήμα των νοτίων προαστίων για να καταθέσουν, γεγονός που κινητοποίησε την αστυνομία.

Ετσι, εντόπισαν αρχικά την 55χρονη γυναίκα, έγινε η προσαγωγή της και από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίστηκε ως ύποπτη.

Αρχικά υπήρξε η ανησυχία μήπως η άγνωστη χαράκωσε τα παιδιά με κάποιο επικίνδυνο υλικό ή με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, αλλά τελικά φαίνεται πως προκαλούσε τα τραύματά τους με τα νύχια της, αυτό όμως μένει να διερευνηθεί περαιτέρω, ώστε να επιβεβαιωθεί.

Αναγνωρίστηκε από τις μαμάδες

Στο τμήμα, όπου οδηγήθηκε η 55χρονη, αναγνωρίστηκε από τις μητέρες, ενώ ασκήθηκε εναντίον της αυτεπάγγελτη δίωξη. «Πέσαμε σε αγγέλους», είπε μία από τις μαμάδες: «Εσάς τους δημοσιογράφους και τους συγκεκριμένους αστυνομικούς που έκαναν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να βρούμε το δίκιο μας. Οπως ακούσαμε, την υπόθεση ανέλαβε γυναίκα εισαγγελέας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών. Ευχαριστούμε και πάλι μέσα από την καρδιά μας…».

Η πρώτη καταγγελία

Η πρώτη καταγγελία για το περιστατικό της επίθεσης μέσα στο εμπορικό κέντρο έγινε στις 10 Ιουλίου και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς. Η καταγγελία έγινε από την μητέρα μωρού και σύμφωνα με αυτή μια άγνωστη γυναίκα την πλησίασε και τραυμάτισε το μωρό στα πόδια.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η άγνωστη γυναίκα πλησίασε τη μητέρα που κρατούσε αγκαλιά το μόλις δυόμισι μηνών μωρό της και το τραυμάτισε. Η μητέρα του μωρού δεν κατάλαβε αμέσως τι έγινε, παρά μόνο όταν το μωρό άρχισε να κλαίει είδε τα πόδια του που ήταν ματωμένα.

Επαθε σοκ και το είπε στους άνδρες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου. Οι φωτογραφίες από τις πατούσες του μωρού ανέβηκαν στα social media. Επίσης μια άλλη γυναίκα ενημέρωσε μέσω Facebook για το περιστατικό και άλλες μαμάδες, ώστε να γίνουν πολλές κοινοποιήσεις.

Κάπως έτσι, οι περισσότερες μαμάδες στο εμπορικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου είχαν όλες τις αισθήσεις τους ενεργοποιημένες, ενώ και οι αστυνομικοί με τα πολιτικά επόπτευαν το χώρο. Και καθώς ο… δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, η 55χρονη γυναίκα δεν άργησε να εντοπιστεί και τελικά να συλληφθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς