16.2 C
Athens

Ρατσιστικό παραλήρημα των οπαδών της Ζενίτ σε βάρος του Μάλκολμ!

Μπορεί η Ζενίτ να άδειασε τα ταμεία της, προκειμένου να φέρει στην Αγία Πετρούπολη τον Μάλκολμ από την Μπαρτσελόνα, όμως, η ενέργειά της αυτή μόνο ενθουσιασμό δεν έχει προκαλέσει στους οπαδούς του συλλόγου.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο μόλις στο ντεμπούτο του νεαρού Βραζιλιάνου. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με την Κράσνονταρ μερίδα οπαδών της Ζενίτ ύψωσε ένα πανό, στο οποίο αναγράφεται η εξής ειρωνική φράση: «Ευχαριστούμε τους ιθύνοντες για την πίστη τους στην παράδοσή μας». Το γεγονός ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες, με τους Ρώσους να διαμαρτύρονται για την απόκτηση ενός μαύρου ποδοσφαιριστή, κάτι που κατά την άποψή τους δεν συνάδει με τις αρχές του συλλόγου.

Οι ίδιοι με ανακοίνωσή τους ανερυθρίαστα υποστήριξαν ότι: «Δεν είμαστε ρατσιστές και για μας η απουσία των μαύρων παικτών είναι απλά μια σημαντική παράδοση, υπογραμμίζουμε την παράδοση του συλλόγου και τίποτα άλλο».

Η Ζενίτ από την πλευρά της θέλησε να ρίξει τους τόνους, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με την είσοδο του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, κατά την οποία γίνεται δεκτός από «54.078 ανθρώπους που ζητοκραυγάζουν μαζί για χάρη του νέου αποκτήματος της ομάδας». Πάντως, δημοσιεύματα από τη Ρωσία θέλουν τους ανθρώπους του club να εξετάζουν σοβαρά την πώλησή του Μάλκολμ λίγους μήνες μετά την απόκτησή του – έναντι του ποσού των 45 εκατομμυρίων μαζί με τα bonus – τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς