25.3 C
Athens

Γκερέρο, ο «κύριος υπερπολύτιμος»

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο βρήκε δίχτυα ξανά και ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 1-1 με τη Σιντ Τρούιντεν στο 3ο φιλικό επί βελγικού εδάφους

Με τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο να βρίσκει δίχτυα ξανά (6 γκολ σε 5 ματς) ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τη Σιντ Τρούιντεν με 1-1 στο τρίτο φιλικό επί βελγικού εδάφους και πέμπτου συνολικά στην προετοιμασία.

Ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με την Σιντ Τρουίντεν στο φιλικό ματς στο Βέλγιο και για μία ακόμα φορά, ο Γκερέρο απέδειξε ότι θα είναι ο «κύριος χρησιμότατος και υπερπολύτιμος» των «ερυθρολεύκων» την προσεχή αγωνιστική σεζόν. Και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να το δείξει, παρά μόλις ένα τέταρτο της ώρας, καθότι μπήκε αλλαγή στο 75’. Δημιούργησε ευκαιρία και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Είναι μία έκδοση Φουστέρ κι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν επαγγελματία που ήρθε να προσφέρει, χωρίς να κάνει φασαρία για τη μεταγραφή του. Βέβαια, είχε και συμπαραστάτη τον Κώστα Φορτούνη, που επίσης μπήκε στο ίδιο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Ανδρούτσο.

Αν, λοιπόν, στο προηγούμενο ματς με την Έουπεν όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 3-2 ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ότι έπρεπε να κρατήσει τα πρώτα εξήντα λεπτά, στο ματς με την Σιντ Τρουίντεν θα πρέπει να ξεχάσει τα πρώτα 75 λεπτά. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός προσφερόταν μόνο για αρνητικά συμπεράσματα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακός σε σχήμα άμυνας 4-2-3-1. Τέσσερις στην άμυνα, Μασούρας, Κούρτης, Νικολάου και Μιράντα. Δυο κόφτες, τους Καμαρά και Ρομαό, δεξιά ο Πάρντο, αριστερά ο Βρουτσάι, πίσω από τον φορ Μάνο ο Ανδρούτσος.

Απ αυτόν τον Ολυμπιακό δεν έχουμε δει πολλά πράγματα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναδούμε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι. Προφανώς και δεν λειτούργησε τίποτα. Ο Μαρτίνς σ’ αυτό το πρώτο μέρος άφησε πίσω μόνο τον Ρομαό ως τρίτο στόπερ και πέρασε μπροστά, τον Καμαρά. Ταυτόχρονα, τα δυο ακραία μπακ (Μασούρας και Κούτρης) θα έπρεπε να συνεργαστούν με τους Πάρντο και Βρουσάι αντίστοιχα, ενώ ο Ανδρούτσος έπρεπε να «βρίσκεται» με το Μάνο. Το σχήμα αυτό δεν περπάτησε. Εκεί, ανάμεσα στις δυο γραμμές των Βέλγων, δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έπαιρνε τη μπάλα και θα δημιουργούσε μία κατάσταση.

Στον αμυντικό τομέα, ο Μιράντα φάνηκε να είναι αργός και χωρίς αντίδραση όταν δεχόταν την ντρίμπλα. Επίσης, στις μακρινές μπαλιές των Βέλγων στην πλάτη της άμυνας των  «κόκκινων», δεν υπήρχε συγχρονισμός μεταξύ των δυο κεντρικών μπακ. Κοντολογίς, το συμπέρασμα το είπαμε πιο πάνω. Δεν θα τον ξαναδούμε μ’ αυτό το σχήμα.

Στο δεύτερο μέρος, αφού ο Βούκοβιτς αντικατέστησε το Νικολάου κι  Τσιμίκας τον Κούτρη, ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τους Φορτούνη, Γκερέρο, Μπουχαλάκη και Χριστοδουλόπουλο. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46’ Βούκοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63’ Τσιμίκας), Ρομαό (75’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75’ Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (75’ Γκερέρο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς