15.7 C
Athens

Πούτιν: Καλωσορίσατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο! (video)

O Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει ποδοσφαιρικές ομάδες και οπαδούς στο Μουντιάλ της Ρωσίας και τους προτρέπει να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους»

Με ένα προσωπικό μήνυμα και με φόντο το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, καλωσορίζει τις 32 ποδοσφαιρικές ομάδες και τα εκατομμύρια των οπαδών που αναμένεται να φτάσουν στη Ρωσία για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Με το Μουντιάλ να ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί επί ρωσικού εδάφους να γνωρίσουν τη χώρα του και να απολαύσουν μια αληθινή γιορτή του ποδοσφαίρου, της ποικιλομορφίας και του πολιτισμού.

Το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ είναι ανάμεσα στη διοργανώτρια Ρωσία και την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, στο επιβλητικό και ανακαινισμένο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, όπου ο Πούτιν θα δώσει το παρών.

«Καλωσορίζουμε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη. Καλώς ήλθατε, όσοι έχετε ήδη φτάσει στη Ρωσία και καλώς να έρθετε όσοι σχεδιάζετε να συμμετέχετε σ’ αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας. Θέλουμε αυτή η γιορτή να είναι μια γιορτή γεμάτη με πάθος και συναισθήματα», ξεκίνησε το μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Μόσχα θα φιλοξενήσει συνολικά 12 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναμένεται να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο φιλάθλους του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Το μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει το ίδιο χρονικό διάστημα, περίπου 3,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο Πούτιν ζήτησε από όλους όσοι θα επισκεφθούν τη Ρωσία όχι μόνο να απολαύσουν το ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να εξοικειωθούν με τον «εξαίσιο λαό» της χώρας του.

«Ελπίζω να έχετε μια αξέχαστη εμπειρία. Να δείτε τους αγώνες των αγαπημένων σας ομάδων, να θαυμάσετε τις ικανότητες των παικτών, αλλά και να γνωρίσετε τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Να μάθετε την ταυτότητα και τον πολιτισμό της, τη μοναδική ιστορία της και τη φυσική της ποικιλομορφία. Τους φιλόξενους, ειλικρινείς και φιλικούς ανθρώπους της. Εχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε πως όλοι, αθλητές, μέλη των αποστολών και φυσικά οι οπαδοί, θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στη Ρωσία. Εχουμε ανοίξει τη χώρα μας και την καρδιά μας στον κόσμο. Καλώς ήλθατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Είναι χαρά μου να μοιραστώ αυτή τη στιγμή μαζί σας. Καλώς ήλθατε στη Ρωσία!», κατέληξε το μήνυμα του Ρώσου προέδρου.

Εκτός από τη Μόσχα, οι άλλες 10 πόλεις της Ρωσίας που θα υποδεχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι: Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Σαράνσκ, Καλίνινγκραντ, Καζάν, Σαμάρα, Ροστόφ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Εκατερίνμπουργκ και Βόλγκογκραντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς