21.7 C
Athens

«Κλειδώνει» την πρόκριση ο Ατρόμητος, «μάχη» στην Κύπρο για τον Άρη

Έτοιμος να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ατρόμητος απέναντι στην Ντουνάισκα. Να αλώσει το γήπεδο της ΑΕ Λεμεσού θα επιχειρήσει ο Άρης

Το ευρωπαϊκό μέλλον των δύο από τις πέντε ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA κρίνεται σήμερα. Αυτές δεν είναι άλλες από τον Ατρόμητο και τον Άρη, που θέλουν να μιμηθούν το προχθεσινό κατόρθωμα του Ολυμπιακού και να προκριθούν στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο μεν Ατρόμητος προέρχεται από το 2-1 της Σλοβακίας απέναντι στην Ντουνάισκα Στρέντα, το οποίο και του δίνει σαφές προβάδισμα για τον αγώνα του Περιστερίου (20:00, ΕΡΤSports). Νίκη, ισοπαλία, αλλά και ήττα με 1-0 είναι αποτελέσματα που αρκούν, για να επιτρέψουν στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να πανηγυρίσει το βράδυ της Πέμπτης. Ο τεχνικός του Ατρομήτου αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά τους Μέγιερι, Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Γούτα, Κατράνη, Μάντσον, Χαρίση, Ούμπιδες, Ενσικουλού, Μανούσο και Βέλλιο.

Από την άλλη στον Άρη, ο οποίος δοκιμάζεται στην Κύπρο (20:00, Cosmotesports1) ευελπιστούν πως η τύχη θα είναι αυτή τη φορά στο πλευρό τους, σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα της Θεσσαλονίκης. Το 0-0 της συγκεκριμένης αναμέτρησης κάνει εξαιρετικά αμφίρροπο το σημερινό παιχνίδι, όπου ο Σάββας Παντελίδης ενδέχεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο τους εξής ποδοσφαιριστές: Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ροζ, Σούντγκρεν, Μπάσα, Ματίγια, Λάρσον, Φετφατζίδης, Ντιγκινί, Ιντέγε. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται ο Θόδωρος Καρυπίδης που έχει ταξιδέψει στη μεγαλόνησο και θα παρακολουθήσει από κοντά την κόντρα των δύο ομάδων.

Εφόσον προκριθούν Ατρόμητος και Άρης θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο και Μόλντε αντίστοιχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς