15.9 C
Athens

Κέρδισε Ντε Γκράαφσαπ και… Πρίγιοβιτς (vid)

Με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Πέλκα και Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Ντε Γκράαφσαπ

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Ολλανδία με το φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ντε Γκράαφσαπ. Στο φιλικό των βασικών αυτή τη φορά, ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 2-1, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή με τις υπογραφές των Μάτος – Πρίγιοβιτς και κοινό παρονομαστή τον Πέλκα που «σέρβιρε» για τους συμπαίκτες του.

Η Ντε Γκράαδσαπ προηγήθηκε στο 34′ με τον Τόμασεντ, με τον Πασχαλάκη να μην  καταφέρνει να αποσοβήσει το 0-1. Η απάντηση ωστόσο ήρθε ταχύτατα. Ο Μάτος με πολύ δυνατό και όμορφο πλασέ στην κίνηση μετά το κόρνερ του Πέλκα ισοφάρισε.

Τα επόμενα λεπτά περιλάμβαναν μια κακή και μια καλή είδηση για τον ΠΑΟΚ. Στο 42′ ο Βαρέλα δέχθηκε χτύπημα στην εξωτερική πλευρά του τετρακέφαλου κι αποχώρησε υποβασταζόμενος, δίχως να μπορεί να πατήσει το δεξί πόδι και δύο λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς σκόραρε με πλασέ, μετά την ωραία ενέργεια του Πέλκα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν περιλάμβανε κάποιο γκολ, αλλά πολλά νεύρα. Ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Πέλκα κόντεψε να «τινάξει» στον αέρα το φιλικό παιχνίδι. Τα σπρωξίματα έδιναν και έπαιρναν με το παιχνίδι να διακόπτεται καθώς είχαμε την είσοδο των παικτών και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης για να συνεχίσει το παιχνίδι ζήτησε από τους προπονητές να αντικαταστήσουν τους υπαίτιους της σύρραξης.

Στο 88′ η ολλανδική ομάδα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μάτος. Ο Βραζιλιάνος αντέδρασε έντονα στην απόφαση του διαιτητή με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να του βάζει τις φωνές για την συμπεριφορά του. Ο Φαν Ντε Χουρκ από την άσπρη βούλα αστόχησε με το σκορ να μένει στο 2-1 που ήταν και το τελικό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Τα γκολ του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς