16.4 C
Athens

Κι αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι

Ο μονόδρομος της ακύρωσης των ποδοσφαιρικών συμβολαίων της ΕΡΤ και γιατί οι «αντισυμβαλλόμενοι» δεν πρόκειται να πουν κουβέντα...

Η ακύρωση, με άμεση, συγκεκριμένη και δεσμευτική κυβερνητική απόφαση, κάθε εμπλοκής της ΕΡΤ με το παραγόμενο στη χώρα, από ιδιωτικές εταιρείες του ποδοσφαιρικού θεάματος, ποδοσφαιρικό προϊόν είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Στην ουσία είναι μονόδρομος, τόσο για σοβαρότατους κανονιστικούς λόγους, όπως είναι η κοινοτική απαγόρευση στρέβλωσης του ανταγωνισμού μέσω κρατικών επιχορηγήσεων σε ιδιωτικές εταιρείες, όσο και για την ευκαιρία που προσφέρει να περιγράψει κανείς, δηλαδή η κυβέρνηση, ένα νέο καθεστώς στην αγορά του ποδοσφαιρικού τηλεοπτικού θεάματος, εάν ο όρος μπορεί να αποδώσει αυτή την ιλαροτραγωδία που παράγεται στα ελληνικά γήπεδα.

Η διαδικασία τη απεμπλοκής από ότι κληροδότησαν οι γνωστοί «Καππαδόκες» (Παππάς – Βασιλειάδης) της αριστερής κυβερνητικής απάτης είναι και εύκολη και επιβεβλημένη.

Σύμβαση, ισχυρή και δεσμευτική νομικά, μεταξύ της ΕΡΤ και των ομάδων της Super League 1 δεν υφίσταται. Φρόντισε γι΄αυτό ο «εγώ δεν είμαι του τζάμπα» Γιάννης Δρόσος που για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στη θητεία κάθαρσης και εξυγίανσης στην ΕΠΟ) δεν έβαλε υπογραφή ούτε για να αγοραστούν κωλόχαρτα.

Ένα είδος προσυμφώνου υφίσταται, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων και μ ε την επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ, θα ελάμβανε τη μορφή σύμβασης, ώστε να δικαιωθούν τα λαϊκά παιδιά της αριστερής απάτης και οι ιδεοληψίες τους για τη χρήση του κράτους και του δημοσίου χρήματος.

Για την φερόμενη Super League 2 είναι εξαιρετικά πιθανό να μην υπάρχει ούτε προσύμφωνο, ενώ για την επονομαζόμενη Football League (εκ της αναδιάρθρωσης η κατηγορία) δεν υπάρχει τίποτε, πέρα από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ενός κάποιου Βασιλειάδη.

Η κυβέρνηση, εύκολα και χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος, διακόπτει κάθε σχέση της ΕΡΤ (δηλαδή του δημοσίου χρήματος) με τις καταχρεωμένες και ανυπόληπτες Π.Α.Ε. των δήθεν επαγγελματικών κατηγοριών και τελειώνει μια κι έξω αυτή τη συγκλονιστική απάτη της εμπλοκής των κρατικών επιδοτήσεων στη λειτουργία της αγοράς με ανταγωνιστικούς όρους.

Εξήγηση δεν απαιτείται καμία. Γνωρίζουν οι αντισυμβαλλόμενοι τους λόγους της ακύρωσης και να είστε βέβαιοι δεν πρόκειται να πουν κουβέντα. Δεν είναι ώρα να τους επισκεφθούν κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ειδικά αυτούς (τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή) που παριστάνουν τους επενδυτές στις μικρότερες κατηγορίες μ’ ένα δελτίο στοιχήματος στο χέρι.

Κι αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα; Διαχρονική η «απειλή», αφορά ουσιαστικά τη Super League 2 και τη Football League. Ό,τι χειρότερο, δηλαδή, υπάρχει ως δήθεν επαγγελματική κατηγορία, στις 56 εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της UEFA.

«Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι» η απάντηση. Κανείς δεν πρόκειται να αντιληφθεί την απουσία τους, επειδή κανείς, πλην των γνωστών στοιχηματζήδων, δεν έχει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατανοήσει την παρουσία τους.

Πολιτικό διακύβευμα απολύτως κανένα. Μια δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων οικονομικών ελέγχων προηγούμενων ετών (που να ξεκινήσουν κι οι σύγχρονοι) στις «Π.Α.Ε.» (τρομάρα τους!) σχετικά με τη βιωσιμότητα τους, άρα τη νομιμότητα της λειτουργίας τους, αρκεί. Υπάρχουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήδη από το 2014. Τα γνωρίζει και η Ε.Π.Ο., ειδικά η Διεύθυνση Αδειοδότησης των ομάδων.

Αμέσως μετά μπορούν να ξεκινήσουν δύο διαδικασίες. Η ορθή και σύμφωνη με την αγορά και τις δυνατότητες της αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών (η ΕΠΟ θα πει εκτός από «ναι» κι ένα τραγούδι μαζί) και η διερεύνηση, στο πρόσωπο Παππά, Βασιλειάδη και λοιπών της αριστερής παλιοπαρέας, της παράνομης διάθεσης δημοσίου χρήματος σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος.

Εκεί να δείτε λαγοί που θα βγουν…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μεντιλίμπαρ: Θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στον τελικό, είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας

Ο αρχιτέκτοντας της μεγαλειώδους επιτυχίας του Ολυμπιακού απένειμε τα εύσημα στον Τζολάκη και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, χάντμπολ: Η Ευρώπη υποκλίνεται στην απίθανη σεζόν του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου!

Το Athlosnews παρουσιάζει αναλυτικά τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού σε μια απίθανη σεζόν

Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, μου έχει κάνει εντύπωση πως στον Μεντιλίμπαρ αρέσουν τα δύσκολα

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αποκάλυψε όσα τον έκαναν να πιστέψει στον Μεντιλίμπαρ