19 C
Athens

Προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ, έμεινε στο 1-1 με την Αλ Τααβόν

Διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά του έδειξε ο «Δικέφαλος του Βορρά», αλλά γλίτωσε την ήττα από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας χάρη στο γκολ του Ίνγκασον (1-1)

Στο προτελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία και λίγες μέρες πριν την πρώτη του μάχη κόντρα στον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ έδειξε προβληματική εικόνα κόντρα στην Αλ Τααβόν.

Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δεν έδειξε να δυσκολεύεται κόντρα στο 4-4-2 που παρέταξε ο Άμπελ Φερέιρα και μόλις στο 18′ δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή με το σουτ του Ράμος (έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς). Πέντε λεπτά αργότερα ο Ταουμπά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, αφού το σουτ που επιχείρησε έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους κόντρα σε μια εξαιρετικά στημένη ομάδα και στο 33′ δέχθηκε το γκολ από στημένη φάση (κομμάτι που αποτέλεσε και την… αχίλλειο πτέρνα του). Ο Φερνάντες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Αμισί με προβολή στο δεύτερο σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει μόνο στο 44′ όταν ο Γαϊτανίδης έβγαλε τον Σφιντέρσκι σε θέση βολής, αλλά τη λόμπα του Πολωνού έδιωξε ο Χασάν, πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Ο Κάτσε πέρασε στη θέση του τραυματία Μίσιτς στο 53′ (καλό ματς από τον Κροάτη μέχρι εκείνο το σημείο) και η εικόνα βελτιώθηκε ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, αφού ο Ζίβκοβιτς δεν δέχθηκε την παραμικρή ευκαιρία. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις με εξαίρεση κάποιες καλές… μπούκες των Λημνιού και Λάμπρου.

Εν τέλει η ισοφάριση ήρθε στο 81′. Ο Ίνγκασον εκμεταλλεύτηκε την… αναμπουμπούλα στα καρέ της Αλ Τααβόν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου και την κεφαλιά-πάσα του Μιχαηλίδη και έγραψε το τελικό 1-1.

Στις 20:00 ο Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Για τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης, Ροντρίγκο, Μίσιτς (53′ Κάτσε), Ντούγκλας, Στοχ, Λημνιός, Σβιντέρσκι, Γαϊτανίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς