15.8 C
Athens

Ενταση και χημικά στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών (video)

Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά για να απωθήσουν τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών

Ενταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Oι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών και κατάφεραν να σπάσουν τα ρολά. Τότε κατέφθασαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν κάνοντας τη ρίψη χημικών. Λίγο μετά οι εργαζόμενοι επανήλθαν πετώντας στους αστυνομικούς καλάθια με αβγά (τα είχαν φέρει εκεί στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, θέλοντας να πουν ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τ’ αβγά και τα καλάθια», καθώς και βλίτα.

Μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται: «Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Ακόμη έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια».

Σε ένα πανό εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια τύπου «Τσιπροξίλ», ενώ σε ένα άλλο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να κάθεται στην «καρέκλα εξουσίας» την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν: Διασφάλιση-Επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ενταξη στα ΒΑΕ και Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν βλίτα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθέτησαν πλακάτ, στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Δεν τρώμε κουτόχορτο».

Να σημειωθεί πως και την περασμένη εβδομάδα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το αίτημα τους, ωστόσο, τότε δεν είχε γίνει δεκτό, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι τελικά τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς