20.8 C
Athens

Ρατσιστικές επιθέσεις οδήγησαν ποδοσφαιριστή στην απόσυρση

Εν έτει 2019 ο ρατσισμός παραμένει ζωντανός και οι συνέπειές του επηρεάζουν και την ποδοσφαιρική κοινότητα

Μπορεί το ανθρώπινο είδος να έχει πετύχει πολλές κατακτήσεις και συνεχώς να βελτιώνει την ποιότητα ζωής του, όμως, η βλακεία που επικρατεί σε αυτό παραμένει ανίκητη. Το επιβεβαιώνει ο ρατσισμός, φαινόμενο υπαρκτό ακόμα και σήμερα, που δυστυχώς απλώνει τις ρίζες του και στον αθλητισμό.

Τελευταίο θύμα του, ο Μάρβιν Σόρντελ. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Γουότφορντ και Μπόλτον, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μόλις σε ηλικία 28 ετών. Η αιτία ήταν οι ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί στα χρόνια της καριέρας του και πλέον ελπίζει, όπως τονίζει, να «ξαναβρεί την αγάπη του για το άθλημα».

«Έπαιξα για την εθνική Αγγλίας, έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Premier League, είχα περισσότερα από 300 παιχνίδια σε εννέα ομάδες, αλλά το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Έγινα αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς πολλές φορές, υπέμεινα bullying, ύβρεις. Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να πάψω να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί ξέρω ότι θα είμαι χαρούμενος άνθρωπος και έτσι θα καταφέρω να ξαναβρώ την αγάπη που είχα χάσει για το άθλημα», ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα του Σόρντελ μετά την απόφασή του, το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς