25.5 C
Athens

Δυστύχημα-σοκ κοντά στο χωριό των αθλητών στην Γκουανγκζού

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οροφή κλαμπ κατέρρευσε στην πόλη όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου - Αθλητές μεταξύ των τραυματιών

Μεταφέροντας πληροφορίες για δύο νεκρούς, 13 τραυματίες και σκηνές αποκρουστικές, γεμάτες με αίμα, τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για σοβαρό δυστύχημα που έλαβε χώρα σε νυχτερινό κέντρο, σε απόσταση όχι μακρινή από το αθλητικό χωριό που έχει στηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού.

Όλα συνέβησαν όταν η οροφή του κτιρίου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δύο Νοτιοκορεάτες 38 και 27 ετών, οι οποίοι δεν ήταν αθλητές, και να σημειωθούν αρκετοί τραυματισμοί.

Ενημέρωση σχετικά με το γεγονός πρόσφερε η Αμερικανική ομοσπονδία, διαβεβαιώνοντας για την καλή υγεία των αθλητών της, ενώ κανένα μέλος της ελληνικής αποστολής δεν βρισκόταν στον χώρο την ώρα του μοιραίου γεγονότος.

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ την ώρα του δυστυχήματος.

Εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά, τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδοί, ένας Ολλανδός, ένας Ιταλός και ένας Βραζιλιάνος.

Ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Ματ Σμολ, δήλωσε για το περιστατικό: «Απλά χορεύαμε και το επόμενο λεπτό πέσαμε 5-6 μέτρα και όλοι άρχισαν να τρέχουν έξω από το κλαμπ. Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς