17.5 C
Athens

Προειδοποιεί τον Άγιαξ ο Μαντούρο: Η Θεσσαλονίκη είναι καζάνι που βράζει

Συνέντευξη στην Telegraaf, όπου μίλησε για τις επερχόμενες αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Αγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε ο πρώην παίκτης του δικεφάλου, Χέντβιγκες Μαντούρο.

Γνωρίζοντας πολύ καλά και τους Ολλανδούς, ο Μαντούρο προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να μη θεωρούν δεδομένη την πρόκριση απέναντι στην ελληνική ομάδα.

«Ο ΠΑΟΚ έχει προοδεύσει σε αθλητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά ύστερα από 34 χρόνια και κατέκτησαν το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ αποκτά αρκετούς παίκτες κάθε χρόνο, όμως η τεράστια διαφορά είναι πως παίρνει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε στην ομάδα. Ο πρόεδρος είναι πλούσιος και υπάρχουν πολλά χρήματα».

Ο Μαντούρο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παιχνίδι που θα φιλοξενηθεί στην καυτή Τούμπα: «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα καζάνι που βράζει. Και τώρα ακόμα περισσότερο, καθώς οι προσδοκίες είναι υψηλές. Θέλουν να κάνουν να μεγαλώσουν το όνομά τους και στην Ευρώπη. Ο Άγιαξ δεν πρέπει να πάρει το παιχνίδι χαλαρά και πρέπει να προσπαθήσει να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο, επειδή δεν υπάρχει ροή αγώνων και η πορεία μέχρι τον ημιτελικό δεν λέει κάτι πλέον. Πρέπει να κάνουν επανεκκίνηση και οι αντίπαλοι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο».

Μιλώντας για τον παίκτη που ξεχωρίζει, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Πέλκα: «Είναι επιτελικός μέσος, μεταξύ των αρχηγών της ομάδας και από τους λίγους Έλληνες που αγωνίζονται βασικοί, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι από τη Λατινική Αμερική. Τον γνωρίζω από την κοινή πορεία μας στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ταλαντούχος, τεχνίτης και μπορεί να παίξει εξαιρετικά μεταξύ των γραμμών, ενώ θα σε πληγώσει αν του αφήσεις χώρο.

Επίσης, υπάρχουν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Μίροσλαβ Στοχ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο τελευταίος είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν θεωρούνται βασικοί κι αυτό λέει πολλά για το βάθος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς