19.7 C
Athens

Τριπλό χτύπημα από Κούβα για τον ΠΑΟΚ

Κοντά στην απόκτηση των διεθνών Κουβανών, Ντάριελ Άλμπο, Ρικάρντο Κάλβο και Σαντοβάλ Ρόχας βρίσκεται το ΤΑΑ ΠΑΟΚ - Ο Κάλβο είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 35χρονης

Τις τελευταίες τρύπες στο ρόστερ του κλείνει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ φέρνει στη Θεσσαλονίκη τρεις διεθνείς Κουβανούς και εφόσον πει το τελικό «ναι» ο κόουτς, οι παίκτες θα υπογράψουν και θα ανακοινωθούν.

Ο λόγος για τους Ντάριελ Άλμπο, Ρικάρντο Κάλβο και Σαντοβάλ Ρόχας, όλοι τους βασικά μέλη στην εθνική ομάδα της χώρας τους και με τον Κάλβο να έχει περάσει και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή λόγω βιασμού γυναίκας στο Τάμπερε της Φινλανδίας το 2016 μαζί με άλλους διεθνείς συμπαίκτες του.

Ο Άλμπο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κλάπβαϊκ (ο οποίος θα αγωνιστεί στη Ρουμανία) στη διαγώνιο του «Δικεφάλου του Βορρά». Πρόκειται για έναν εκρηκτικό παίκτη με καλό σέρβις που έχει αγωνιστεί στην Ιταλία με τη Μόντσα, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο Λίβανο με τη φανέλα της Ζάχρα. Το 2016 είχε βρεθεί κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταγραφή χάλασε λόγω της δικαστικής περιπέτειας του (πέρασε διάστημα δύο μηνών στη φυλακή και στη συνέχεια απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες).

Από την άλλη πλευρά, ο Ρικάρντο Κάλβο είναι μια… κολώνια που κρατάει χρόνια, αφού το 2016 είχε χαλάσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ λόγω της πολύκροτης υπόθεσης. Ο διεθνής 22χρονος πασαδόρος θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του, έχει ύψος 1.93 διακρίνεται για το γρήγορο παιχνίδι του στην πάσα. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο Κυπελλούχος Ελλάδας συμφώνησε με πασαδόρο ενώ ήδη έχουν ανανεώσει οι Φιλίποφ-Τερζής.

Τέλος, ο Σαντοβάλ είναι ένας θηριώδης κεντρικός ύψους 2.05 που θα διαδεχθεί τον Σέρβο Όκολιτς που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η πρώτη φορά για τον 25χρονο που θα κληθεί να αποδείξει το ταλέντο του μακριά από την Κούβα, αφού μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί στην Κεντρική Αμερική με τη Σάνκτι.

Το θετικό εφόσον κλείσουν και οι τρεις είναι πως ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον να προσαρμοστούν ευκολότερα στο εξωτερικό. Απ’ ότι φαίνεται η πόρτα της Κούβας έχει ξανανοίξει για τα καλά για τον «Δικέφαλο του Βορρά», στον οποίο είχαν αγωνιστεί και οι Σεπέδα, Χιμένες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς