17.6 C
Athens

Δεν γλιτώνει η Βικτόρια με τέτοιον Ολυμπιακό

Γέρνει το… Καραϊσκάκη, οι στημένες φάσεις… ζεματάνε, ενώ η άμυνα αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας της νέας περιόδου

Δεν γλιτώνει η Βικτόρια με τέτοιον Ολυμπιακό. Την Τρίτη στο Πλζεν οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να κάνουν άλμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και μετά να σφραγίσουν το εισιτήριο, στο καυτό Καραϊσκάκη. Το Φαληρικό γήπεδο θα… γέρνει και πάλι, όπως στην ερυθρόλευκη πρόβα τζενεράλε με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει βρει βηματισμό και μπορεί να τα καταφέρει περίφημα και χωρίς τον μαέστρο του Κώστα Φορτούνη. Ο Γκερέρο παρουσίασε ξανά δείγματα εκτελεστικής δεινότητας, καθώς όταν βρεθεί σε θέση βολής δύσκολα συγχωρεί, ενώ και ο Μασούρας έχει μπει φουριόζος ν’ αρπάξει θέση στην ενδεκάδα με το σπαθί του και να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν γι’ αυτόν. Ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Νότιγχαμ παρουσίασε καλή ψυχολογία, αποφασιστικότητα, με  παίκτες που έχουν χημεία μεταξύ τους και στον αγωνιστικό χώρο μπορούν και δημιουργού πολλές ευκαιρίες με ποικίλους τρόπους.

Το σημαντικό όμως που εμφάνισαν οι Πειραιώτες στο τελικό τεστ πριν τις Ευρωπαϊκές μάχες, είναι πως δεν αφήνουν το χρόνο να κυλήσει για να πιέσουν όσο πρέπει, αλλά πνίγουν τον αντίπαλο και δεν του αφήνουν περιθώρια αντίδρασης. Οι στημένες φάσεις αποδεικνύονται για τον Ολυμπιακό… πάρε βάλε και μπορούν ν’  αποτελέσουν το μεγάλο του όπλο τη νέα περίοδο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε όπως τελείωσε την περασμένη σεζόν. Κάνει ένα μάτσο φάσεις. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τις επιπολαιότητες στην άμυνα. Εκεί εμφάνισε τεράστια βελτίωση και ίσως είναι το μυστικό μεγάλων επιτυχιών. Τα αποκαλυπτήρια θα το δείξουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς