20.3 C
Athens

Κρεμάει οριστικά τα γάντια του ο Κασίγιας!

Την απόφαση του Ικέρ Κασίγιας να βάλει τέλος στην λαμπρή καριέρα του ανακοίνωσε η Πόρτο, όπου πρόκειται να αναλάβει διοικητικό πόστο

Στα 38 του χρόνια και πρόωρα σε σχέση με τη δική του βούληση έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ικέρ Κασίγιας, όπως έκανε γνωστό ο σύλλογος της Πόρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή προφανώς υπό την πίεση των ιατρών του και του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει εδώ λίγο καιρό, ύστερα από το έμφραγμα που υπέστη στις αρχές Μαΐου. Μόλις ο παλαίμαχος πλέον άσος ξεπεράσει πλήρως την περιπέτεια αυτή, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του γενικού αρχηγού των «Δράκων».

«Πρόκειται να κάνω κάτι διαφορετικό. Θα προσπαθήσω να είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ομάδας και της διοίκησης. Ο πρόεδρος μού μίλησε την περασμένη σεζόν, λίγο αφότου αντιμετώπισα το πρόβλημα υγείας, και μου είπε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα, να είμαι κοντά στους παίκτες, ειδικά τους νεαρούς. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου», ήταν τα λόγια του Κασίγιας.

O Κασίγιας ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας είναι γέννημα θρέμμα. Με τη φανέλα της αγωνίστηκε ως το 2015, οπότε μετακόμισε στην Πόρτο. Μέτρησε συνολικά 881 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, κατακτώντας μεταξύ άλλων 3 Champions League. Παράλληλα, ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ισπανίας, με την οποία πανηγύρισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Euro.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς