17.7 C
Athens

Copa Africa: Πρόκριση στον τελικό για τη Σενεγάλη του Σισέ!

Ένα γκολ - στην παράταση - ήταν αρκετό για να δώσει στη Σενεγάλη του Σισέ τη νίκη απέναντι στην Τυνησία του Μεριά και την πρόκριση στον τελικό του Copa Africa

Σ΄έναν αγώνα που μπορεί να μην είχε πολλά γκολ πρόσφερε, όμως, μοναδικές εναλλαγές συναισθημάτων και ήταν γεμάτος ένταση, η Σενεγάλη κατόρθωσε με μεγάλη δυσκολία να κάμψει την αντίσταση της Τυνησίας με 1-0 στην παράταση του ημιτελικού του Copa Africa και μάλιστα χάρη σε αυτογκόλ, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στον τελικό του θεσμού.

Η Σενεγάλη, που ήταν εμφανώς ανώτερη, θα μπορούσε να προηγηθεί στο 38′ με τον Μανέ να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν ύστερα από πάσα του Κουγιατέ, πέρασε τον Ασέν, δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Με τον χρόνο να κυλά και την ομάδα του επιθετικού της Λίβερπουλ να δείχνει ανώτερη ήρθε απροσδόκητα το πέναλτι για τους Τυνήσιους για παράβαση του Κουλιμπαλί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σασί, που όμως αστόχησε από τα 11 βήματα.

Πέντε μόλις λεπτά αργότερα (80′) ήταν η σειρά της Σενεγάλης να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία από την άσπρη βούλα, με τον Ασέν να λέει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στον Σαϊβέ.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση και στο 10ο λεπτό αυτής ήρθε το καθοριστικό τέρμα για τους τυπικά γηπεδούχους από λάθος του Μπρον που ύστερα από κόρνερ έστειλε την μπάλα στην εστία που υπερασπιζόταν.

Πλέον, η ομάδα του Σισέ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε (σε αντίθεση με τον Μεριά), ετοιμάζεται για τον τελικό κόντρα στον νικητή του ημιτελικού Αλγερία-Νιγηρία και για τον παρθενικό της τίτλο στη διοργάνωση.

Οι ενδεκάδες:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά (109′ Ουαγκέ), Κουγιατέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαϊβέ, Εντιάιγ (81′ Σανέ), Γκέιγ, Ντιατά (68′ Σαρ), Νιάνγκ (64′ Ντιάν), Μανέ.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Αλέν Ζιρές): Ασέν, Ντραζέ, Μπρον, Μεριά, Ανταντί, Σασί (107′ Μπαντρί), Σκιρί, Μπεν Μοχάμεντ (82′ Σααλαλί), Κχαζρί, Κενισί (117′ Σαουά), Μσακνί (46′ Σλιτί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς