18 C
Athens

Όχι Φάρος Λήμνου, αλλά ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου!

Με μια κίνηση ματ, ο σημαντικός επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας και ο γιος του Σπύρος Μπούμπουρας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Ήφαιστος – και όχι πια Φάρος – Λήμνου, φέρνουν την ακριτική Λήμνο στο αθλητικό προσκήνιο, βοηθώντας πολλαπλά το γοητευτικό νησί του Αιγαίου.

Κατά τους δύσκολους τουριστικά μήνες του χειμώνα, η Λήμνος θα φιλοξενήσει περισσότερους από δέκα χιλιάδες επισκέπτες – οπαδούς των ομάδων που θα διαγωνιστούν με τον Ήφαιστο Λήμνου στην έδρα του.

Η ομάδα της πρώτης εθνικής κατηγορίας μπάσκετ θα εδρεύει στη Μυρίνα δίνοντας φως στα όνειρα των κατοίκων που για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού θα δουν την ομάδα τους να παίζει με τους κολοσσούς του ελληνικού πρωταθλήματος «ταξιδεύοντας» τη Λήμνο ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, βεβαίως, αυτό το γεγονός ενισχύει τόσο την τοπική οικονομία όσο και τους ταλαιπωρημένους κατά τα χρόνια της κρίσης μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δεν κρύβουν τη χαρά τους για το γεγονός πως το νησί για πρώτη φορά θα βγει από τα στενά του όρια, δίνοντας ενεργά το στίγμα του στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε μία περίοδο εσωστρέφειας και απαξίωσης για τους ακριτικούς τόπους της χώρας, η Λήμνος βγαίνει στο «φως» με μια φιλόδοξη ομάδα που με επαγγελματισμό και όραμα επανατοποθετεί το νησί του Ηφαίστου στη θέση του!

Ο Μπούμπουρας προσπαθεί να ετοιμάσει και τις σημαντικές λεπτομέρειες, για την φιλοξενία του Ήφαιστου στο νησί. Αρχικά να κάνει το γήπεδο Α1 από κάθε άποψη, πράγμα που θα γίνει 100%. Επίσης η αλλαγή δρομολογίων με την Aegean για να διαμορφωθεί στις ανάγκες των ομάδων που θα φιλοξενήσει, κάτι που επίσης θα γίνει 100%. Το πιο δύσκολο πρόβλημα είναι όσο και αν ακούγεται παράξενο η προσθήκη στο νοσοκομείο του νησιού μαγνητικού τομογράφου (ναι η Λήμνος δεν έχει!) και ο Μπούμπουρας είναι αποφασισμένος αν η κυβέρνηση δεν λύσει άμεσα το θέμα, να το προσφέρει ο ίδιος!

Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο νοσοκομείο Λήμνου αλλά λύνονται και έχουν υποδεέστερη σημασία.Επειδή το ψάξαμε:

Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας γυναικολόγος, ο μοναδικός καρδιολόγος ζήτησε μετάθεση και έφυγε, η Οφθαλμολογική Κλινική αν και διαθέτει έμπειρο χειρουργό στερείται εξοπλισμού για τη μέτρηση οπτικών πεδίων. Μάλιστα, ο οφθαλμίατρος έχει κι αυτός αιτηθεί μετάθεση. Ακόμα, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δεν λειτουργεί, ενώ η Μονάδα Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παρόλο που είχε σχεδιαστεί δεν δημιουργήθηκε ποτέ…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς