24.3 C
Athens

Ο Σφιντέρσκι έβαζε, ο ΠΑΟΚ έμπαζε (vids)

O Σφιντέρσκι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη σειρά του αντιμετώπισε αρκετά αμυντικά προβλήματα κι έμεινε στο 2-2 με την Τσβόλε

Στο 2-2 έμεινε κόντρα στην Τσβόλε ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ωστόσο υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα για βελτίωση.

Ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ των Ολλανδών στο 25ο δευτερόλεπτο του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Κάρολ Σφιντέρσκι να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας γκολ σε κενή εστία.

Ο πολύ κινητικός Ζαμπά προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Ολλανδών, βοηθώντας μάλιστα τον Πολωνό φορ να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 31ο λεπτό. Η πίεση του Βραζιλιάνου έφερε το κλέψιμο και ο Σφιντέρσκι μετά το γύρισμα πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Τσβόλε να γίνει απειλητική. Ο Γιόνσεν με κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς και μείωσε σε 2-1 ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβηκε αρκετά με τον Λάμπρου (είχε εξαιρετική απόδοση σε μεγάλο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου). Ωστόσο στο 71′ ένα άσχημο μαρκάρισμα του Πέδρο Ενρίκε οδήγησε στην αποβολή του Βραζιλιάνου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, οι Ολλανδοί πίεσαν και το άτσαλο μαρκάρισμα του Μάτος έφερε στο 81′ το πέναλτι της ισοφάρισης για την Τσβόλε και το τελικό 2-2.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ειδικά στη μεσοαμυντική του γραμμή έχει αρκετά ζητήματα (χαρακτηριστικές δύο φάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης που γλίτωσε από τρίτο γκολ), ενώ σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά και στο ζήτημα της ανάπτυξης και της παραγωγής φάσεων.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Τζαμπά, Στοχ, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς