17.1 C
Athens

Νέστορ Πιτάνα: Το τομάρι ενός μπάτσου – διαιτητή

Ο διαιτητής του τελικού Γαλλίας – Κροατίας, Αργεντινός Νέστο Πιτάνα, πρώην ηθοποιός, έπαιξε «βρώμικο ρόλο» στην ταινία «La Furia»

Ο Αργεντινός διαιτητής Νέστορ Πιτάνα που θα σφυρίξει τον μεγάλο τελικό Γαλλίας –Κροατίας στο «Λουζίκι» της Μόσχας, είναι ένας «ύποπτος μπάτσος» στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κολόνια Πενάλ Ελ Ντοράντο, με ύποπτες συναλλαγές από δοσοληψίες με εμπόρους ναρκωτικών και «νταβατζής κελιών»! Αυτόν επέλεξε η FIFA.

Φυσικά, πρόκειται για την διάσημη ταινία «Le Furia», στην οποία ο Νέστορ Πιτάνα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Διότι πριν γίνει γυμναστής, ήταν ηθοποιός. Στην συγκεκριμένη ταινία, παραγωγής 1997, ο Πιτάνα υποδύεται τον «βρώμικο μπάτσο» των φυλακών. Σύμφωνα με το σενάριο, ο νεαρός Μάρκος συλλαμβάνεται με ποσότητα ναρκωτικών επάνω του και τον βάζουν στη φυλακή. Όμως, συμβαίνει να είναι γιος μεγαλοδικαστή. Θεωρεί ότι ο μπαμπάς θα «καθαρίσει», αλλά αυτός αργεί να τον επισκεφτεί. Στη φυλακή, μόλις γίνεται γνωστή η ταυτότητα του πατέρα του, πολλοί αστυνομικοί φοβούνται να τον πειράξουν, άλλα τον χτυπούν με μίσος. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο πατέρας του Μάρκου και τον βγάζει από τη φυλακή, επειδή έχει εξουσία και χρήμα… Η συνέχεια, επί της οθόνης.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς