18.4 C
Athens

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξέρει και μπορεί να δώσει λύσεις

Βαρύ χαρτί τράβηξε ο Πρωθυπουργός για τον αθλητισμό, με την επιλογή του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας που έχει γνώση για τα προβλήματα και τρόπους να τα ξεπεράσει

Πρώτης τάξης έκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Ο 47χρονος βουλευτής Ηρακλείου αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε να τον Υπουργοποιήσει, πολλοί θα ανέμεναν ότι θα έπαιρνε ένα από τα «ισχυρά» Υπουργεία. Κι όμως ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., τοποθετείται σε Υφυπουργείο, στοιχείο της βαρύτητας που δίνει στον αθλητισμό ο Πρωθυπουργός.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρώτος σε ψήφους στην Κρήτη από τους γαλάζιους βουλευτές, δεν έχει κρύψει τα συναισθήματά του για την ομάδα της γενέτειράς του, τον ΟΦΗ. Άλλωστε, εδώ και χρόνια παρακολουθούσε και παρακολουθεί τα ματς της ομάδας στο Γεντί Κουλέ ανεξαρτήτως κατηγορίας.

«Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου. Είμαι ΟΦΗ τον αγαπώ τον ΟΦΗ και δεν θα το έκρυβα ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι οπαδός μιας ομάδας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρυβόμαστε και να ντρεπόμαστε. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη ιστορία.

M’ αρέσει το ποδόσφαιρο και τρελαίνομαι να βλέπω ανθρώπους που στον ελεύθερο τους χρόνο ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο και στον τόπο μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους της τοπικής περιοχής μας που προσφέρουν στον αθλητισμό έχοντας πάντα ψηλά το Κρητικό ποδόσφαιρο και δεν κοιτάνε μόνο να κερδίζουν αλλά κοιτάνε πάντα στο να πηγαίνει μπροστά ο τόπος και ο αθλητισμός», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης. Δεν είναι τυχαίο πως αυτός ήταν που προέτρεψε τον πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου να θέσει υποψηφιότητα για την βουλή των Ελλήνων, εκτιμώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, αλλά και τις ιδέες του.

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, γνωρίζει βαθιά τα προβλήματα του αθλητισμού και τις ισορροπίες που υπάρχουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Έχει το δυναμισμό και τη θέληση να βάλει κανόνες στο παιχνίδι, προκειμένου να ξεφύγει από το τέλμα που το είχαν οδηγήσει οι προκάτοχοί του με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες και αποφάσεις τους.

Τα όπλα του Λευτέρη Αυγενάκη, είναι η ισχύς του στη Νέα Δημοκρατία, καθώς αποτελεί στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει ή να του τραβήξει το χαλί, αλλά και η έξωθεν καλή μαρτυρία, καθώς δεν ήταν κοντά σε κάποιον από τους παράγοντες του αθλητισμού. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχει έμπιστους ανθρώπους δίπλα του που γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους. Γι’ αυτό και είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και να δικαιώσει τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς