17.4 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΓΟΥΙΛΙΑΝ: Τα δικαστήρια, η σχεδόν απίθανη μεταγραφή και το «αν»…

Η Aunt Polly των PEAKY BLINDERS αποκαλύπτει τη δικαστική διαμάχη Φλαμένγκο με Μποταφόγκο για τον Γουίλιαν κι ότι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ πρέπει να βρουν τον «κατάλληλο άνθρωπο»…

Εγώ, η Aunt Polly PEAKY BLINDERS είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο Γουίλιαν Αράο δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Κι ας σκοτώνονται ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Και στα ξηγήσω όμορφα για πως και το γιατί.  Ένας παίκτης που έφτασε στα πρόθυρα κλήσης του στην εθνική Βραζιλίας, εν όψει του Μουντιάλ 2018, αποκλείεται να έρθει στην Ελλάδα.

«Ο Αράο έχει εντυπωσιακή βελτίωση και θα μπορούσε να είναι ένας από τους διεθνείς», τόνισε ο Βραζιλιάνος προπονητής Τίτε, την ημέρα που ανακοίνωσε την αποστολή για τη Ρωσία. Στη Βραζιλία υπάρχει το εξής ιδιότυπο καθεστώς. Όποιος ομοσπονδιακός τεχνικός πιάνει στα χείλη του το όνομα ενός παίκτη, πρώτον, ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή του. Πολλές φορές, μάλιστα, γίνεται επίτηδες…

Δεύτερον, οι ομάδες που ψάχνουν οργανωμένα στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, μετά τις δηλώσεις του Τίτε, είναι αδύνατο να μην στράφηκαν στον Αράο. Μιλάμε, φυσικά, για τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Οπότε, ποια τύχη μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός;

Υπάρχει, ωστόσο, μία, ακόμα, σοβαρή παράμετρος. Η Φλαμένγκο, ομάδα του Γουίλιαν Αράο, είναι στα δικαστήρια με την Μποταφόγκο. Δανεικός έπαιζε στη Μποταφόγκο ο Αράο. Από το 2011 που πήγε στην Κορίνθιανς, όλο έφευγε. Το 2013 στην Πορτουγκέζα, το 2014 στην Τσαπεκοένσε και τον ίδιο χρόνο στην Ατλέτικο Γκοϊανένσε, το 2015 στη Μποταφόγκο και το 2016 στη Φλαμένγκο.

Στην όλη υπόθεση, φυσικά, δεν αποκλείεται να εμπλακεί και η Κορίνθιανς, που έδωσε δανεικό τον παίκτη. Είναι πολύπλοκή υπόθεση, όπως συνήθως συμβαίνει με τα δικαιώματα παικτών στη Βραζιλία.

Βέβαια, όπως έγραψε το FWS.GR ο Αράου είχε πάρει υπόσχεση από την Φλανένγκο ότι θα τον άφηναν να φύγει την προσεχή μεταγραφική περίοδο, το χειμώνα. Κι αν έτσι είναι, ουδείς μπορεί να πει ότι θα έρθει στην Ελλάδα ένας παίκτης που έπαιξε μια φορά με την εθνική Βραζιλίας και παραλίγο να πάει στη Ρωσία.

Όσοι γνωρίζουν τη βραζιλιάνικη αγορά επιμένουν ότι πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Για να τα σπρώξεις, βέβαια. Αν τον βρεις, όλα γίνονται, φτάνει να μην επέμβουν οι «μεγάλες δυνάμεις» της Ευρώπης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς